Arkiverade nyheter

Specialsök | Uthållighet
Målgrupp: För dig som gått Specialsök grund, Specialsök 1. Eller för er som har etiketten röd kong.
Mål: Öka hunden uthållighet för att orka använda sin nos och arbeta långa stunder.
Innehåll: Specialsökshunden behöver träna sin uthållighet på olika sätt för att orka använda sin nos och arbeta långa stunder. Detta kan man träna genom att öva upp nosfrekvensen och träna spår i på olika underlag (grus, asfalt, gräs)

Vi kommer att jobba med starter, marksök, samt upptagsrutor och hårda spår.

Du kan läsa mer om hur specialsök ser ut som provform här.

Det kommer inte vara möjligt att ta med sig familjemedlemmar som observatörer, utan endast en person per hund gäller för denna kurs.

Krav:
 • Att hunden har etiketten röd kong.
 • Tillgång till bil då vi kommer befinna oss på olika platser.
 • Att hunden kan sitta själv i bilen mellan passen.
Litteratur:
Antal träffar 3
Pris:
 • 900 kr för VBK medlem

Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
https://brukshundklubben.membersite.se/

Medlemskap kostar 610 kr.
Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

Instruktör: Sofia Badawi
Kursdatum:
 • Torsdag 12 maj 2022
  Torsdag 19 maj 2022
  Torsdag 2 juni 2022

  Alla kurstillfällen kl 19:00 – 21:00. Vi kommer inte vara på klubben under kursen, utan i närområdet (tillgång till bil behövs för att ta sig till träningsplatserna).

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

[/contact-form]
Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@valligbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor efter du har mottagit bekräftelsen att du har fått plats på kursen (vid kortare tid än två veckor före kursstart, skall kursavgiften betalas före första kurstillfället). Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Skotträning med obligatorisk föranmälan

Vi ger möjligheten att skotträna under ordnade former genom anmälan till en serie om 3 tillfällen med skott, läs mer och anmäl här.

Årsmöte den 10 februari 19.30 via zoom

Välkommen att delta på årsmöte hos Vällingby brukshundklubb onsdagen den 10 februari kl.19.30 via den digitala tjänsten zoom. Alla medlemmar är välkomna! Läs mer här.

Utifrån skärpta allmänna råd Covid-19

Vi på Vällingby Brukshundklubb väljer självklart att följa gällande riktlinjer kring covid-19, här finns information om hur vår verksamhet anpassas.  Här hittar du Svenska Brukshundklubben löpande information om åtgärder för att minska spridningen av covid-19.

Doftprov 16/1

Vällingby BHK anordnar doftprov för NW1 NW2 NW3 den 16/1 (Flyttat från tidigare datum 28/11). Anmälan öppnar den 5/10 och görs via SNWKs hemsida.

Extra medlemsmöte inställt
Tyvärr är det extra medlemsmötet för val till klubbstyrelsen skjutet på tills vidare då det inte blir korrekt genomfört enligt nya riktlinjer från SBK och SKK. Istället kommer onsdagens mötestid 19.30 stå fast ifall det är någon som vill ha mer information kring beslutet och har frågor kring nuvarande styrelse samt omröstningen. Bifogat hittar ni informationsbrev kring anledning samt ny agenda: Informationsbrev
 
Vi ber om ursäkt för sen information.Tack för förståelse under dessa speciella tider. Vi får göra det bästa av situationen.
Hälsningar
Styrelsen VBK
Medlemsmöte 13/5

Det ordinarie medlemsmötet den 13/5 kommer att skjutas upp till hösten och istället vill härmed styrelsen bjuda in till ett extra medlemsmöte den 13/5. Anledningen är att vi måste välja en ny ordförande så att vi kan fortsätta styra vår klubb på ett bra sätt, alltså kommer inga andra frågor att behandlas än just val. Mötet kommer att genomföras som ett videomöte. Dagordning och mer information om hur man kopplar upp sig till mötet kommer senare. Vi hoppas såklart att många kan och vill delta. Välkommen!

Förändring i VBKs styrelse

Efter noggrant begrundande har jag av personliga skäl och valt att ställa min plats som ordförande i Vällingby brukshundklubb till förfogande. Viceordförande Birgitta Siggesson Thulén tar över ordförandeskapet. Jag tackar för min tid, det har varit roligt, och önskar Birgitta lycka till!

Med vänlig hälsning Fd. ordförande Annika Hermodsson Hyltén

Information till medlemmar med anledning av Coronavirus covid-19

Vi på Vällingby Brukshundklubb väljer självklart att följa gällande riktlinjer kring covid-19. Här hittar du Svenska Brukshundklubben löpande information om åtgärder för att minska spridningen av covid-19 Vid frågor, vänligen kontakta respektive sektor:

– Styrelse – ordforande@vallingbybk.se

– Kurser – kurser@vallingbybk.se

Cirkelträning med hund!

För dig som vill träna dig själv och hunden på samma gång erbjuder vi nu en kurs i cirkelträning, läs mer och anmäl här.