Instruktörer

Sofia Badawi

Håller följande kurser: Valp och allmänlydnad

Medlem sedan: 2012

Instruktör sedan: 2016

 

Sofia har två stycken hundar, en blandras som hon tävlat i lydnad och en schäfer som hon tränar och tävlar lydnad med just nu. Inom hundträningen brinner Sofia för grundträning, belöningsteknik och samarbete. Genom ett bra samarbete, förståelse för vilken hund man har och vilken typ av förare man är så kan man nå långt med sin hund, både på hemmaplan eller på tävlingsplan. Sofia har även tidigare suttit i VBK’s styrelse, samt i valberedningen.

Irene Kron

Håller följande kurser: Valp, allmänlydnad och specialsök

Medlem i SBK sedan: 2002

Instruktör sedan: 2014

 

Irene har en flat coated retriever, den andra i ordningen, som hon tävlar i lydnad och Nose Work med. De tränar också spår och jaktapportering till husbehov. Tidigare i livet har hon haft irländsk setter, schäfer, strävhårig tax. 2008 diplomerades hennes dåvarande hund till vårdhund. Tillsammans jobbade de med demenssjuka på ett vård- och omsorgsboende. Som instruktör vill Irene inspirera kursdeltagare att bli en god ledare för sin hund. Hon ”brinner” för specialsök/Nose Work och vill medverka till att hundägare/kursdeltagare upptäcker hur rolig denna hundsport/aktivitet är. Hennes motto: det ska vara roligt att ha hund och att vara hund!

Emma Jansson

Håller följande kurser: valp, allmänlydnad, grundläggande tävlingslydnad
Medlem i SBK sedan: 2005

Instruktör sedan: 2014

 

Emma har en äldre golden och en ung australian shepherd som båda tränas i lydnad, spår och rapport, den äldre har pensionerats från tävlande och den yngre snart ska starta sin tävlingskarriär. Som instruktör drivs Emma av att fylla kursdeltagarnas verktygslåda med verktygen för hundträning i form av belöningsteknik och inlärningsteori. Emma har tidigare suttit i VBKs styrelse men är nu främst engagerad i tävlingsverksamheten genom att agera tävlingsledare i bruks och lydnad. Emma är också VBKs webmaster.

Jonna Vulkko

Håller följande kurser: Agility

Medlem i SBK sedan: 2011

Instruktör sedan: 2014

 

Jonna har två pappiloner som hon tränar i agility. Jonna tycker att agilityträning först och främst ska vara roligt för både hund och tränare! När hon tränar specifika moment såsom kontaktfält, kommer klicker ofta fram och hon kan inte få nog av att betona vikten av att hitta de bästa belöningarna för just sin hund för olika tillfällen! Jonna har tidigare varit ordförande i VBK och för närvarande är hon kursansvarig.

Britt-Louise Andreasson

Håller följande kurser: agility, allmänlydnad, rallylydnad
Medlem i SBK sedan: 2003

Instruktör sedan: 200x (A2) och 2007 (allmänlydnad light)

 

Britt-Louise (som kallas Brittis) har två egna shelties som hon tränar i rallylydnad och agility. Brittis har hållt på med agility i 20 år och tycker det är fantastiskt roligt, hundarna bara älskar att från starten rusa fram och över hinder i en hisnande fart. Glädjen går inte att ta miste på och ett lopp som går bra ger så härliga endorfiner! Brittis har också ett stort intresse att få fler att älska agilityn, hon tycker det är roligt att ha kurs och se ekipagen utvecklas och bli duktiga! Brittis har också utbildat sig till hundmassör på Axelsons, en färdighet hon använder sig mycket av till sina egna hundar. Brittis har tidigare varit med i styrelsen.

Lars Skoog

Håller följande kurser: valp, allmänlydnad, tävlingslydnad, spår och sök
Medlem i SBK sedan: 2000

Instruktör sedan: 2007

 

Lasse har sedan 2005 en kennel där han föder upp collies och har just nu 6 egna collies. Lasse har tidigare även haft golden och har provat det mesta inom hundträning, exempelvis räddning, bevakning, preparatsök, lydnad, sök och spår och har på senare tid fastnat för vallning, en aktivitete han utöver med en av sina yngre collies. Tidigare har Lasse  jobbat med sök av Bengaliska eldar på fotbollsarenor med en av sina collies och även utbildat fler ekipage i detta. Lasse har de senaste 10 åren haft olika styrelseuppdrag inom VBK, bland annat som ordförande och kassör. Nu hittar man honom ofta i tävlingskansliet på VBKs tävlingar.

Ulrika Grönman

Håller följande kurser: Valp, allmänlydnad och “hitte-på”-kurser

Medlem i VBK sedan: 1998

Instruktör sedan: 2000-talet

 

Ulrika eller Ullis som hon kallas är uppvuxen med schäfer och har nu en schäferhane som hon tränar/har tränat i spår, uppletande och sök. Hon har tidigare även haft affenpincher. Ullis drivkraft som instruktör är att se ekipagen “växa” ihop och öppna dörrarna till hur kul det kan vara att träna med sin hund. Ullis var i ung ålder med i SBK och tyckte då det var massa tragglande runt i ring och tjata på hundarna medan det nu skett en enorm utveckling med olika sätt att belöna hunden. Ullis var under flera år ansvarig för tävlingssektorn på VBK och är fortfarande engagerad i tävlingsverksamheten genom att vara tex spårläggare och sökfigurant på klubbens brukstävlingar.

Janne Eriksson

Håller följande kurser: Valp, allmänlydnad, spår
Medlem i SBK sedan: 2000

Instruktör sedan: 2007

 

Janne har en lapsk vallhund som han tränar i räddning och har tidigare tränat och tävlat sök, spår, lydnad och viltspår med sin tidigare hund som var en ridgeback. Janne roas av hundar som utför nosarbete och har som motto att “Hunden kan bara den får möjlighet att lyckas”. Vid sidan av instruktörsrollen hjälper Janne till vid VBKs brukstävlingar som tex spårläggare.