Vardagslydnad på Vift

Målgrupp: Hundar ca 6 månader och uppåt, som har gått valpkurs eller har motsvarande kunskaper
Mål:

Få föraren att känna sig säkrare i sitt hundägarskap
Ha roligt och ha fått prova på vardagslydnad i olika miljöer
Lära sig nya övningar

Innehåll:

Vi vill att detta ska vara en rolig och utvecklande kurs för både hund och förare. Vi vill att förare och hund ska utvecklas tillsammans och lära sig klara av olika uppgifter och miljöer. Som kursnamnet antyder, vi kommer träffas i olika miljöer så vi kommer att vara både på klubben och i närområdet, men även i Vällingby centrum under kursen.

Under kursen kommer vi bla. att träna på stadga, följsamhet och inkallning. Vi kommer att prata om vikten av belöningar och prova olika belöningssätt. Vi kommer även att prova på olika aktiveringar både på klubben och på olika ställen i närområdet.

Annat: Max 2 personer / hund så vi kan garantera att vi hinner svara på allas frågor. Däremot rekommenderar endast en förare per hund, eftersom ni båda kommer inte kunna turas om att träna hund under kursen. Vi vill, att även den medföljande personen (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss. (familjemedlemskap finns) Skriv gärna i kommentarerer om ni blir två personer.

Litteratur:
Antal träffar  5
Pris:

  1750 kr för VBK medlem

  Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
  https://brukshundklubben.membersite.se/
  Du kan skapa ditt medlemskap efter du har fått bekräftelse att du har fått en plats på kursen.

  Medlemskap kostar 610 kr.
  Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

  110 kr för familjemedlemskap för medföljande tonåringar och vuxna inom samma familj.

Instruktör: Lisa Holmberg & Sofie Grahn
Kursdatum 2023:

Lördag 14 oktober kl. 10:00 – 12:15
Tisdag 17 oktober kl 18:30 – 20:00
Tisdag 24 oktober kl 18:30 – 20:00
Tisdag 31 oktober kl 18:30 – 20:00
Lördag: 4 november kl 10:00 – 12:15

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Importerade hundar som varit i landet under 1 år, skall även kunna redovisa korrekta införseldokument (t.ex pass och vaccinationer/avmaskning enligt införselregler)

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.