Nosework | Nybörjare

Endast reservplatser

Denna kurs passar dig som vill ha en rolig aktivitet tillsammans med din hund, där hunden får använda sin fantastiska nos. Kanske har du målet inställt på att så småningom tävla i nose work?

Under positiva former tränar vi hundarna att söka, hitta och markera eukalyptusdoft.

Målgrupp: Hundar från ca 6 månader.

Mål: Efter avslutad kurs ska du ha fått grundläggande kunskaper i nose work. Hunden ska efter avslutad kurs visa intresse för att leta efter den specifika doften och kunna hålla kortare fokus mot doftgömman.
Innehåll: Nosework som tävlingsgren, hundens luktsinne och motivation, inlärning av doftämne, sökövningar (söka – hitta). Vi kommer att fokusera på hundens naturliga motivation att söka och arbeta med behållar – och inomhussök i olika former.

Vid de praktiska övningarna jobbar en hund i taget, övriga tittar på för att vi ska kunna prata om det vi ser. Ev. kan din hund behöva ligga kortare stunder i en bur inne på klubben eller i sin bilbur vid de praktiska övningarna för att inte störa den hund som jobbar.

Egen träning mellan kurstillfällena.

Om intresse finns kommer en fortsättningskurs till våren där vi introducerar fordons – och utomhussök.

Vi vill att alla hundarna ska kunna fokusera på nosövningarna och därför har vi för denna kurs tyvärr begränsningar för löptikar. Under löp kommer vi inte kunna garantera att tiken kan vara med alla övningar eftersom vi jobbar med begränsade ytor. (obs, ingen återbetalningen av kursen pga löp).

Annat: Vi rekommenderar endast en person per hund. Det går ta med en till person som observatör, men endast en person kommer att kunna göra övningarna.

Vi vill att även den medföljande observatören (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss. Är de inte medlemmar sedan innan, kan de bli familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information

Krav: Inga förkunskaper varken för dig eller din hund.
Litteratur:-
Antal träffar  4 kurstillfällen
    1000 kr för VBK medlemmar

Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
    Du kan skapa ditt medlemskap efter du har fått bekräftelse att du har fått plats på kursen.

Medlemskap kostar 610 kr.
    Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

110 kr för medföljande tonåringar och vuxna inom samma familj.

Instruktör: Boel Rosenlund
Kursdatum 2022
  • Lördag 29/10
  • Lördag 5/11
  • Söndag 13/11
  • Söndag 20/11
  • Alla kurstillfällen är kl 10:00-12:00

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

• Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, samt kunna visa korrekta införseldokument (pass + vaccination/avmaskning som krävs från de landet hunden är importerat ifrån.

• I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara mysigt att ta med fika till dig själv.