Nosework | Nybörjare

Denna kurs passar dig som vill ha en rolig aktivitet tillsammans med din hund, där hunden får använda sin fantastiska nos. Kanske har du målet inställt på att så småningom tävla i nose work?

Under positiva former tränar vi hundarna att söka, hitta och markera eukalyptusdoft.

Målgrupp: Hundar från ca 6 månader.

Mål: Hunden skall vid avslutad kurs kunna identifiera doften eukalyptus. Även klara av att visa vid doftkälla vid mindre sök.
Innehåll: I nosework lär man hunden att känna igen och hitta ett visst preparat. Man använder sig av olika hydrolat, eukalyptus, lagerblad och lavendel, som är helt giftfria och ofarliga för hunden.
En perfekt aktivering för dig och din hund oavsett om ni siktar på tävling eller aktivering.

I denna grundkurs går vi igenom hundens luktsinne och olika tekniker för doftinlärning. Vi går igenom olika belöningstekniker, nosework i vardagen samt nosework som tävlingsgren.

På denna kurs kommer vi att genomföra de praktiska övningarna med en hund i taget. Det innebär, att din hund behöver kunna vänta på sin tur i bilen, eller i tyst och stilla i bur i ett annat rum än övningarna görs.

Vi vill att alla hundarna ska kunna fokusera på nosövningarna och därför har vi för denna kurs tyvärr begränsningar för löptikar. Under löp kommer vi inte kunna garantera att tiken kan vara med alla övningar eftersom vi jobbar med begränsade ytor. (obs, ingen återbetalningen av kursen pga löp).

Annat: Vi rekommenderar endast en person per hund. Det går ta med en till person som observatör, men endast en person kommer att kunna göra övningarna.

Vi vill att även den medföljande observatören (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss. Är de inte medlemmar sedan innan, kan de bli familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information

Krav: Inga förkunskaper varken för dig eller din hund.
Litteratur:- Ingen kurslitteratur, men kursdeltagarna får ett eget startkit med doften och annat som behövs för att kunna träna hemma mellan kurstillfällen
Antal träffar  4 kurstillfällen
Pris:
  1400 kr för VBK medlemmar

  Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
  https://brukshundklubben.membersite.se/
  Du kan skapa ditt medlemskap efter du har fått bekräftelse att du har fått plats på kursen.

  Medlemskap kostar 610 kr.
  Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

  110 kr för medföljande tonåringar och vuxna inom samma familj.

Instruktör: Sofia Badawi & hjälpinstruktör Sofie Grahn
Kursdatum 2023
 • Lördag 14/1
 • Lördag 21/1
 • Lördag 28/1
 • Lördag 4/2
 • Alla kurstillfällen är lördagar kl 09:30 – 11:30

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se


Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, samt kunna visa korrekta införseldokument (pass + vaccination/avmaskning som krävs från de landet hunden är importerat ifrån.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara mysigt att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.