Från träning till tävling

Endast reservplatser

Målgrupp: Ekipage som under träning kan de ingåene lydnadsmomenten i startklass eller appellklass och siktar på att starta officiell tävling. Ekipaget har ännu  inte startat officiell tävling eller gjort enstaka start utan att prestera som på träning.
Mål: Efter avslutad kurs har ekipagen förståelse och verktyg för att självständigt kunna fortsätta träning inför tävling.
Innehåll: Under kursens teoretisk del går vi igenom skillnad mellan träning och tävling och hur vi kan överbrygga dessa för att förberea oss för tävling. Under praktiken gör vi övningar i syfte att förbeerda oss för den del av tävlandet som inte utgörs av momentinlärning.
Krav: Föraren ska ha god kunskap om lydnadsmomentens utförande, vara beredd att läsa regelbok och träna mellan kurstillfällena. Hunden måste kunna vänta i bil/bur då vi under kursens praktiska del tränar en hund i taget.
Antal träffar  3
Pris:
 • 900 för medlemmar.
 • 1110 för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
 • 1510 för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Emma Jansson & Malin Bouvin
Kursdatum Måndagar 25 okt, 8 nov och 22 nov, kl 19-21.15

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se


Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Har du Yahoo eller Telia-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, samt kunna visa korrekta införseldokument (pass + vaccination/avmaskning som krävs från de landet hunden är importerat ifrån.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara mysigt att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.