Sök, helgkurs

Anmälan stängt

Målgrupp: Denna kurs är riktad till dig som har ambitionen att tävla i bruksgrenen Sök.
Nybörjare som erfarna deltagare är välkomna. Hundar från ca 6 månader.

Mål: Förhoppningen är att deltagarna bildar en träningsgrupp och fortsätter att träna tillsammans efter kursen på egen hand och att instruktörerna gör en uppföljning med en träningsdag några månader efter kursen.
Innehåll: Förutom lydnadsdelen så är syftet med sök som specialmoment att hunden skall hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen
Att träna sök är mycket socialt, man är ofta ett gäng som har mycket trevligt tillsammans.
En bra förutsättning är att hunden skall vara tillgänglig och tycka om att ta kontakt med främmande människor. Den skall kunna jobba självständigt samtidigt som den följer okopplad sin förares dirigering.

Vi kommer att gå igenom dom olika delarna som ingår i Söket men kommer att lägga fokus på själva sökarbetet och dess olika delar som systematik, figurantintresse och samarbete.
Vi kommer att gå igenom flera olika inlärningsmodeller så att ni får med er kunskapen till eran fortsatta träning.

I samband med intresseanmälan skriver ni en kort presentation av er och er hund samt vad ni har för planer och mål med hundträningen i kommentarsfältet. SENAST 5/11/2021. Om intresset för denna kurs blir stort så kommer instruktörerna att anordna ett enkelt antagningsprov på klubben för att se så att hundar och förare motsvarar kraven för deltagande.
Dvs. det är inte först till kvarn som gäller.

Krav: – Hunden får INTE vara reserverad eller rädd för okända människor.
– Hunden måste kunna vara lös i skogen. Dvs. inte jaga vilt samt ha en bra inkallning.
– Föraren måste kunna röra sig obehindrat i skog och terräng.
– Hunden bör ha ett stort intresse för att leka med människor alternativt ett STORT matintresse.
– Att föraren engagerar sig i dom andra hundarnas träning.
– Tillgång till bil där hunden kan vara medan vi tränar med dom andra hundarna.
– Endast en förare / hund

Litteratur:-
Antal träffar  4 kurstillfällen
  • 1800 kr för medlemmar.
  • 2010 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2410 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Petri Piironen & Ulrika Grönman
Kursdatum

21/1 kl. 18.00-21.00 teori på klubben (utan hund)
    22/1 kl. 8.00- ca 15.00 i skogen
    23/1 kl. 8.00- ca 15.00 i skogen
    (uppföljningsträff bokas in senare)

Intresseanmäla

Du skickar din intresseanmäla till kursen sker genom formulär nedan, senast 5/11/2021. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

• Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, samt kunna visa korrekta införseldokument (pass + vaccination/avmaskning som krävs från de landet hunden är importerat ifrån.

• I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara mysigt att ta med fika till dig själv.