Grundfärdigheter i jaktapportering

Inställd pga få anmälningar

Målgrupp: Hundar från 6 månader till senior.
Mål: Att lära sig grunden i de olika delmoment som ingår i en apportörs arbetsuppgifter inom
jakten. Få en klarare bild över vad man kan börja träna på inom apportering.
Innehåll: Vi kommer gå igenom teoretiskt och praktiskt grunderna inom olika delar av en
apportörs uppgifter. Riktar sig till nybörjare inom ämnet. Olika delar som kursen innefattar är
inkallning, stadga, markeringar, sökarbete, avlämningar, stoppsignal samt linjetag.

Till kursen behöver du ta med en en egen dummie (gärna fler om ni har) för att kunna ta del av övningarna. Har du en visselpipa för apportörer, ta gärna med den.

Annat: Max 2 personer / hund så vi kan garantera att vi hinner svara på allas frågor. Vi vill, att även den medföljande personen (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss.

Är de inte medlemmar sedan innan, kan de bli familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information

Krav: Kunna ha hunden lös på träningen

Litteratur:
Antal träffar  5
  • 1500 kr för VBK / SHU medlem
  • 1710 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2110 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktörer: Emelie Kanrell och hjälpinstruktör Rosol Al-Badrawi
Kursdatum:

Tisdag 30/11 kl.19:00-20.30
Lördag 4/12 kl.11:00 – 13.00
Lördag 11/12 kl.11:00 – 13.00
Tisdag 14/12 kl.19:00 – 20.30
Lördag 18/12 kl. 9:00 – 11:00

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@valligbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

• Om din hund är importerad måste införseldokument såsom pass med tillhörande vaccinationer kunna visas.