Mot Tävling | Nosework, fortsättning 1

Tävlingsinriktad kurs för hundar från ca 10 månader som gått kurs på VBK
och är väl bekant med doften eukalyptus, alternativt har godkänt doftprov i eukalyptus.

Målgrupp: Hundar från ca 10 månader. Denna kurs är en tävligsinriktad fortsättningskurs för ekipage som är väl bekanta med doften eukalyptus. Passar som fortsättning till de som har gått grundkurs i Nosework eller her godkänd doftprov.

Mål: Vi siktar mot att kunna gå vidare och starta i Nosework 1.
Innehåll: Nosework som tävlingsgren, hundens luktsinne och motivation, inlärning av doftämne, sökövningar (söka – hitta).

Vi kommer att introducera doften lagerblad samt arbeta med svårare gömmor med sikte på tävling i NW1. Vi över olika typer av sök under kursen, både inomhus, utomhus, fordon samt behållarsök.

Egen träning mellan kurstillfällena.

Vi vill att alla hundarna ska kunna fokusera på nosövningarna och därför har vi för denna kurs tyvärr begränsningar för löptikar. Vi kan inte garantera, att under löp kommer tiken inte få vara med alla övningar eftersom vi jobbar med begränsade ytor, men försöker lösa det i bästa möjliga sätt. (obs, ingen återbetalningen av kursen pga löp).

Annat: Vi rekommenderar endast en person per hund. Det går ta med en till person som observatör, men endast en person kommer att kunna göra övningarna.

Vi vill att även den medföljande observatören (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss. Är de inte medlemmar sedan innan, kan de bli familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information

Krav: Grundkurs hos VBK, eller godkänt doftprov i eukalyptus.
Litteratur:-
Antal träffar  4 kurstillfällen
  • 1000 kr för medlemmar.
  • 1210 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1610 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Boel Rosenlund
Kursdatum
  •  5 feb 2022
  • 12 feb 2022
  • 19 feb 2022
  • 26 feb 2022
  • Alla kurstillfällen är lördagar kl 11:00-12.30

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

• Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, samt kunna visa korrekta införseldokument (pass + vaccination/avmaskning som krävs från de landet hunden är importerat ifrån.

• I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara mysigt att ta med fika till dig själv.