Hundmöten, rädslor & människor

Målgrupp: De som vill få verktyg att jobba med sin hund inför hundmöten och tips hur man kan hjälpa hunden mot rädslor.
Mål: Att hundägaren får verktyg och vill fortsätta träna med sin hund efter kursen
Innehåll: Vi kommer att jobba efter Kent Svartbergs bok Bra relation.
Boken handlar om samspelet mellan hund och förare och t.ex ger råd som hur ägaren kan hjälpa hunden ur osäkerhet och rädsla, hitta ett samarbetsperspektiv tillsammans med hunden, lära sig leka med hunden, och hur ett ”nej” kan läras in.

TSB
T=Trygghet
S=samarbete
B=Bestämmanderollen

Boken ingår inte, men för den som är intresserad kan den hittar i vanliga bokhandel online (dock behövs inte boken för att gå kursen).

Första kurstillfället är en teorikväll (utan hund). Vi kommer gå igenom olika tips och verktyg och om hur vi kan träna de olika utmaningar som t.ex stökiga hundmöten eller livet en hund med rädslor kan innebära.

Kurstillfälle 2 & 3 kurstillfälle träffas vi och jobbar med de olika verktygen anpassad till ekipagens egna utmaningar.

Skriv gärna i kommentererna lite om dig och din hund, och vilka utmaningar ni har.

Annat:

Max 2 personer / hund så vi kan garantera att vi hinner svara på allas frågor. Vi vill, att även den medföljande personen (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss.

Är de inte medlemmar sedan innan, kan de bli familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information

Litteratur:
Antal träffar
  • 900 kr för VBK / SHU medlem
  • 1110 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1510 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Ulrika Grönman (SBK Instruktör) & hjälpinstruktör Rebecca Eriksson

Kursdatum:

Torsdag 16/12 kl.18:30 – 21:00 (teori utan hund)
Torsdag 6/1 (trettondagsafton) kl 9:30 – 11:30
Söndag 30/1 kl 9:30 – 11:30

• För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem) Vid kurser där flera familjemedlemmar kan delta i undervisning vill vi, att även dessa skall vara medlemmar hos oss. När en familjemedlem är en fullbetalande medlem hos oss, kan vi erbjuda “familjemedlemskap” till de övriga. För närvarande kostar familjemedlemskap 110 kr.
  • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald inom 2 veckor från mottaget bekräftelse, men skall vara betalt senast innan kursstart vid anmälan/bekräftelsen senare än två veckor före kursstarten. Kursavgift återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.