Nosework & Specialsök för Michael Hedman

Endast observatörsplatser till nosework kvar, men det går självklart bra att vara på reservplats till “hundplatserna”, eller till observatörsplatser i specialsök

Vi har glädjen att välkomna Michael Hedman till oss en dag i juni full av nosework och specialsöksdag.

Michael är domare i NoseWork och får döma samtliga klasser i Sverige. Läs gärna mer om detta på SNWK.se. Michael är även med och tar fram SBK:s regelverk för tävling/provformen Specialsök. Förhoppningen är att detta blir en officiell prov/tävlingsform 2022.

Stock hundutveckling som Michael driver har erfarenhet av att utbilda specialsökhundar inom följande områden, Sprängämne, minor och oexploderad ammunition,vapen,narkotika, pyroteknik, torrkokning, hasselsnok, identfikation av människor och djur, vägglöss, mögel, Samt ett flertal ämnen som används i olika tävlingsammanhang och för aktivering av hunden.

Var: På klubbområdet Vällingby Brukshundklubb
När: 4 Juni 2022

Målgrupp: Vi kommer ha två olika grupper för dagen, och målgrupper.

Grupp 1 Nosework: För dig som har gått Nw grundkurs på Vbk. För annan Bhk krävs gk doftprov eukalyptus

Grupp 2: Specialsök: För dig som gått grundkurs Specialsök (röd kong) på Vbk och din hund har en tydlig markering.

Innehåll:

Grupp 1: Nosework: kl 09.00-12.30

Grupp 2: Specialsök kl 13.30-17.00

Mellan grupperna har vi lunch, medhav egen lunch.

Man kan bara anmäla med hund på en av delarna, men det går bra att delta den andra gruppen utan hund som observatör. Ange gärna i anmälan att du även vill ha en observatörsplats.

Det går också bra att delta som observatör, antingen på förmiddagen, eller eftermiddagen – eller hela dagen.

Begränsad antal platser, varje grupp har endast plats för fyra ekipage, så vänta inte med din anmäla om du vill säkra en kursplats.

Deltar du med en hund? Skriv gärna i kommentarerna vilka utmaningar du har, och vad du skulle vilja träna på – vi har själva möjlightet att till viss mån påverka innehållet för dagen.

.
    Med hund

• 850 kr för medlemmar
  • 1060 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1460 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
  • .
    Som observatör, medlemmar för Vällingby BK

• En grupp (antingen nosework eller specialsök: 250 kr
  • Hela dagen: 400 kr
  • .
    Som observatör, dig som inte är medlem i Vällingby BK

• En grupp (antingen nosework eller specialsök: 300 kr
  • Hela dagen: 500 kr

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

• Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, samt kunna visa korrekta införseldokument (pass + vaccination/avmaskning som krävs från de landet hunden är importerat ifrån.

• I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara mysigt att ta med fika till dig själv.