Lek- och belöningsutveckling

Denna kurs riktar sig till dig som vill utveckla ett konfliktfritt belöningssystem.

Att kunna belöna sin hund med leksaker utan att behöva bråka med att hunden kommer tillbaka med leksaken samt släpper med glädje är A och O för att kunna träna mot tävling på ett effektivt sätt.

Målgrupp: Hundar från ca 12 veckor månader och uppåt, som har ett föremålsintresse
Mål: Utveckla ett konfliktfritt belöningssystem
Innehåll: Vi kommer att öva fungerande belöningssystem som gör träningen enklare och roligare, t.ex att hunden kommer tillbaka med leksaker och släpper leksaker.

Kursen förutsätter egen träning mellan tillfällena.

Annat: Max 2 personer / hund. Endast en kommer kunna träna hund under kursen, men det går bra att ta med en familjemedlem som observatör. Vi vill, att även den medföljande personen (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss.Är de inte medlemmar sedan innan, kan de bli familjemedlemmar hos oss.
Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information
Förkunskapskrav: Att din hund är intresserad av att leka med leksaker. Om din hund inte har ett föremålsintresse är denna kurs inte för er. Vi kommer alltså inte under kursen att öva hur man kan väcka föremålsintresse hos hunden

Tillgång till bil är bra eftersom vi tränar en hund i taget utan att andra hundar stör på plan. Alternativt att dom får vänta i bur inne i klubbstugan.

Litteratur:
Antal träffar  6
Pris:
 • 900 kr
 • Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
  https://brukshundklubben.membersite.se/

  Medlemskap kostar 610 kr.
  Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

Instruktör: SBK-instruktörerna Petri Piironen & Ulrika Grönman
Kursdatum: Torsdag 21/4 kl 18:00-21:00
Torsdag 5/5 kl 18:30-20:45
Torsdag 19/5 kl 18:30-20:45

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@valligbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste införseldokument såsom pass med tillhörande vaccinationer kunna visas.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan.
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.