Grundfärdigheter för hobbyhunden

Målgrupp: För hundar med god vardagslydnad, och är nyfikna att börja träna vidare i någon av hundsporterna.
Mål: För kunskap av de vanligaste grundfärdigheter som behövs som byggstenar att bygga sin hundträning på, den här kursen är en bra grund innan du startar en nybörjarkurs i någon hundsport.
Innehåll: Många av hundsporterna har samma grundstenar. För att hunden ska kunna springa med sin förare på en agilitybana, utföra rallyskyltar eller göra lydnadsmoment finns det en hög av grundfärdigheter som är lika mellan de olika hundsporterna.

Tänk grundfärdigheten som en grundstomme som man bygge på med flera byggdelar mot ett färdig moment / beteende. Gör också du har en bra grund att falla tillbaka, ifall du skulle stötta på utmaningar i hundträningen vid senare tillfälle.

Under denna kurs går vi igenom de vanligaste grundfärdigheterna, som kommer hjälpa dig när du ska träna vidare i någon av hundsporterna – kanske är du nyfiken på att träna rallylydnad, agility, hoopers, nosework eller tävlingslydnad.

Tänk på att vi inte kommer öva någon specifik hundsport under kursen, eller färdiga moment – utan kommer hålla fokus på det viktiga grundfärdigheterna, såsom handtarget, baklängesmarsch, hålla fokus etc.

Annat: Max 2 personer / hund. Endast en kommer kunna träna hund under kursen, men det går bra att ta med en familjemedlem som observatör. Vi vill, att även den medföljande personen (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss.Är de inte medlemmar sedan innan, kan de bli familjemedlemmar hos oss.
Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information
Förkunskapskrav: God vardagslydnad, ni kanske ha t.ex gått en vardagslydnadskurs eller har liknande kunskaper.

Litteratur:
Antal träffar  4
  • 1200 kr
  • Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:

Medlemskap kostar 610 kr.
    Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

Instruktör: Lisa Holmberg (SBK-instruktör) & Jonna Vulkko (A1-instruktör) och hjälpinstruktör Elsa Rosén.
Kursdatum: Onsdag 13/4 kl 18:00-19:00 Teori i Zoom
Tisdag 19/4 kl 18:30-20:00
Tisdag 26/4 kl 18:30-20:00
Tisdag 3/5 kl 18:30-20:30

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@valligbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

• Om din hund är importerad måste införseldokument såsom pass med tillhörande vaccinationer kunna visas.

• Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan.