Budföring

Endast reservplatser

Målgrupp: Ekipage som siktar på att tävla i bruks och har påbörjat lydnads- och spår eller sökträning och önskar introduktion till budföringsmomentet. Budföring ingår som ett av specialmomenten i bruksets två första klasser: appell och lägre.
Mål: Efter avslutad kurs har ekipagen god förståelse för hur budföring går till samt en samling verktyg för att självständigt kunna fortsätta sin träning.
Innehåll: Under kursens teoridel går vi igenom hur momentet budföring går till, hur du som förare ska och får agera under momentet samt hur du kan påbörja och komma vidare i träning.

Under kursens praktikdel tränar vi budföringens olika delar såsom stadga, hantering, lämna föraren och springa till föraren.

För de hundar som kommit lite längre i sin träning tränar vi vidare med exempelvis kommendering och/eller skytt (utan skott). Skott ingår i budföringens lägre klass men förekommer inte på kursen.

Krav: Hunden ska ha ett belöningsintresse samt komma på inkallning, en stor fördel är om hunden kan grunderna i omvänt lockande samt att ta en belöning på kommando. Föraren ska ha intresse för att tävla bruks och ha förståelse för grundläggande belöningsteknik.
Datum:
  • Onsdag 10 april kl 19 (teori)
  • Måndag 25 april kl 19 (praktik)
Antal träffar:  2 kurstillfällen
  • 600 kr
  • Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här när du har fått bekräftelse från kursen:

Medlemskap kostar 610 kr.
    Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

Instruktör: Emma Jansson (SBK instruktör)

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.