Nosutmaningar med spår & sök

Målgrupp: För ekipage som redan kommit igång med träning av spår/sök, och nu vill testa något annorlunda och “utmanande” än klassiska tävlingsspår/sök-upplägg.
Mål: Att har roligt och utveckla hundens sök- och spårförmåga.
Innehåll: Tävlingslik spår- och sökträning i all ära men ibland är det mycket roligt att jobba utanför boxen (och lämna direkta hänvisningar till hur många meter ett spår ska vara, hur vinklarna ska se ut och hur långt från stigen ska en figurant vara gömt i skogen) och utveckla hundens sök- och spårförmåga utifrån mer udda och verkligenhetslika situationer – även på platser man inte är van vid att träna.

Kursen mål är inte att förbereda för tävlingsgrenarna spår eller sök, men bygger på samma fantastiska egenskaper som hunden och dess nos har.

Du som förare måste kunna röra dig obehindrat i skog och mark och inte vara rädd att smutsa ner dig. Kursdeltagarna kommer att behöva ta en aktiv roll under kursen och i varandras träning, och kommer bland annat agera figuranter (dvs gömma dig i skogen för att sedan bli hittat av en kurskompis hund) samt lägga spår åt de andra kursdeltagarna.

Kursen kommer inte vara på klubben, utan i närområden runt om i Västerort. Du kommer behöva bil, för att ta dig fram till de platserna vi ska träffas. Din hund kommer också behöva kunna vänta sin tur ensam i bilen.

Krav: Max 1 person per hund. Endast en person kommer att kunna träna hunden under kursen.

Tillgång till bil & att din hund kan vänta på sin tur ensam i bilen.

Du och din hund har redan kommit igång med spår/sök -träning.

Litteratur:
Antal träffar  6
Pris:
  • 2100 kr för VBK medlem

Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
https://brukshundklubben.membersite.se/

Medlemskap kostar 610 kr.
Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

Instruktör: Jan Eriksson, Ulf Gerhamn & Robin Stridh.
Kursdatum 2022: Måndag den 2 maj
Måndag den 9 maj
Måndag den 16 maj
Måndag den 23 maj
Måndag den 30 maj
Avslutningsdag, som vi kommer överrens tillsammans med kursdeltagarna.

Vi samlas kl 19:00 vid varje tillfälle (platserna meddelas senare)

Skogsarbete däremot är lite utav en egen tidzone, och det är svårt att säga exakt sluttid. Men vi beräknar att runda av kring kl 21:00 och vi garanterar att ni hinner hem innan midnatt 🙂

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.