Nosutmaningar med spår & sök

Målgrupp: För ekipage som redan kommit igång med träning av spår/sök, och nu vill testa något annorlunda och “utmanande” än klassiska tävlingsspår/sök-upplägg.
Mål: Att har roligt och utveckla hundens sök- och spårförmåga.
Innehåll: Tävlingslik spår- och sökträning i all ära men ibland är det mycket roligt att jobba utanför boxen (och lämna direkta hänvisningar till hur många meter ett spår ska vara, hur vinklarna ska se ut och hur långt från stigen ska en figurant vara gömt i skogen) och utveckla hundens sök- och spårförmåga utifrån mer udda och verkligenhetslika situationer – även på platser man inte är van vid att träna.

Kursen mål är inte att förbereda för tävlingsgrenarna spår eller sök, men bygger på samma fantastiska egenskaper som hunden och dess nos har.

Du som förare måste kunna röra dig obehindrat i skog och mark och inte vara rädd att smutsa ner dig. Kursdeltagarna kommer att behöva ta en aktiv roll under kursen och i varandras träning, och kommer bland annat agera figuranter (dvs gömma dig i skogen för att sedan bli hittat av en kurskompis hund) samt lägga spår åt de andra kursdeltagarna.

Kursen kommer inte vara på klubben, utan i närområden runt om i Västerort. Du kommer behöva bil, för att ta dig fram till de platserna vi ska träffas. Din hund kommer också behöva kunna vänta sin tur ensam i bilen.

Krav: Max 1 person per hund. Endast en person kommer att kunna träna hunden under kursen.

Tillgång till bil & att din hund kan vänta på sin tur ensam i bilen.

Du och din hund har redan kommit igång med spår/sök -träning.

Litteratur:
Antal träffar  6
    • 2100 kr för VBK medlem

Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:

Medlemskap kostar 610 kr.
Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

Instruktör: Jan Eriksson, Ulf Gerhamn & Robin Stridh.
Kursdatum 2022: Måndag den 2 maj
Måndag den 9 maj
Måndag den 16 maj
Måndag den 23 maj
Måndag den 30 maj
Avslutningsdag, som vi kommer överrens tillsammans med kursdeltagarna.

Vi samlas kl 19:00 vid varje tillfälle (platserna meddelas senare)

Skogsarbete däremot är lite utav en egen tidzone, och det är svårt att säga exakt sluttid. Men vi beräknar att runda av kring kl 21:00 och vi garanterar att ni hinner hem innan midnatt 🙂