Föreläsning: Vindlära med Siw Rüdén

Endast reservplatser

Den 13:e september 2022 får vi besök av Siw Rüdén som läsa oss mera om vindlära

Plats: Vällingby Brukshundklubb
Tid kl:18:30 – 21:00, 13/9-2022

Målgrupp: Föreläsningen vänder sig till förare som arbetar t.ex. med Nose Work, retriever apportering, personspår, viltspår, personsök. Hundars nosarbete!!
Mål: Lära mer om hur hunden arbetar med vittring.
Innehåll:

En föreläsning med diskussioner om hur hundar arbetar med vittring för att komma fram till målet. Vilka svårigheter kan uppstår på vägen fram. Hur uppfattar föraren hundens arbete. Vad är rätt och fel utifrån hundligt och mänskligt uppfattning av våra beteenden.

Föreläsare Siw Rüdén har 16 års erfarenhet från Försvarets Hundtjänstenhet med olika preparat sökhundar. Utbildat patrullhunds ekipage till Hemvärnet under många år. Tävlat inom SBK i spår, rapport och tjänstehund.

Från 2014 har Siw dömt och haft utbildningar i grundkurser och fortsättningskurser i Nose Work. Siw är SBK lärare i specialsök och hon har utbildat ett 40 tal instruktörer i specialsök. Just nu har hon fyra labrador och är aktiv i jakt/prov verksamhet.

Vi kommer under kvällen ta ett fikapaus- Det finns fika att köpa på klubben, men vill påminna att man endast kan betala med swish. Egen hund kan inte tas med denna kväll.

Krav:
Litteratur:
Antal träffar 1
Pris:
 • Gratis för VBK-medlemmar som har varit tävlingsfunktionärer i Noseworktävlingar mellan sommaren 2021 – sommaren 2022. Skriv i kommentarerna vilken tävling du har varit funktionär på.
 • 150 kr för VBK-medlemmar
 • 200 kr för medlemmar inom en annan SBK-klubb
 • 250 kr för övriga

Föreläsare: Siw Rüdén
Datum:
  Tisdag 13 september 2022

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

[/contact-form]
Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@valligbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor efter du har mottagit bekräftelsen att du har fått plats på kursen (vid kortare tid än två veckor före kursstart, skall kursavgiften betalas före första kurstillfället). Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.