Föreläsningsserie för nya tävlingsekipage i bruks och tävlingslydnad

Vällingby brukshundklubb bjuder in till en serie om 4 föreläsningar som riktar sig till dig som är i startgroparna av din tävlingskarriär inom bruks och/eller tävlingslydnad. Alla föreläsningarna sker i vår klubbstuga och du kan anmäla till en eller flera av föreläsningarna, varje föreläsning kostar 50 kr (100k om du ej är medlem i VBK). Under föreläsningen kan du ej ha din hund med utan den är hemma, väntar i bil eller i medhavd bur i annat rum än föreläsningen.

Serien innehåller följande föreläsningar:

Så funkar det att tävla bruks- och tävlingslydnad, Torsdag 13/10 kl 19 – INSTÄLLD pga få deltagare
Under denna föreläsning får du en introduktion i hur det går till att tävla bruks eller tävlingslydnad, till exempel hur du anmäler dig, utrustning du behöver för att tävla, vad du ska tänka på när du kommer till tävlingsplatsen, vad du får och bör göra på tävlingsplan och vad tävlingsledarens och domarens roll är.
Föreläsningen hålls av Emma Jansson, tävlingsledare och tävlande i lydnad och bruks

Momenten i appellklass, Torsdag 20/10 kl 20.15 (OBS tiden!)
Under denna föreläsning får du en introduktion i hur appellklassen (bruksets första klass) går till, dvs vilka moment som ingår, hur du förhåller dig till tävlingsledarens instruktioner och vilka markeringar och utrustning på plan du behöver ha koll på. Föreläsningen innehåller inte information om hur du tränar in momentet.
Föreläsningen hålls av Bettina Klinke, tävlingsledare under utb och tävlande bruks

Momenten i startklass, Torsdag 10/11 kl 19
Under denna föreläsning får du en introduktion i hur tävlingslydnadens första klass går till, dvs vilka moment som ingår, hur du förhåller dig till tävlingsledarens instruktioner och vilka markeringar och utrustning på plan du behöver ha koll på. Föreläsningen innehåller inte information om hur du tränar in momentet.
Föreläsningen hålls av Christel Perjons, tävlingsledare och tävlande lydnad

Så dömer domaren, Torsdag 17/11 kl 19
Under denna föreläsning får du en introduktion till hur domaren dömer, dvs vilka delar som bedöms, vad som ger betygsavdrag och hur flera avdrag ger ett slutgiltigt betyg.
Föreläsningen hålls av Petri Piironen, tävlingsledare, domare och tävlande i bruks