Introduktionskurs i rapport

Denna kurs är ett samarbete mellan Vällingby BHK och Väsby BHK.

Målgrupp: Kursen vänder sig till ekipage bestående av 1 hund+2 förare som är intresserade av den spännande och krävande bruksgrenen Rapport med målet att få kunskaper att komma igång med egen träning med sikte på tävling.
Innehåll: Kursen innehåller information kring hur rapportföring ser ut på tävling och vad som gäller för de olika klasserna. Vi går igenom hur rapportens olika delar kan tränas, både initialt och hur träningen stegras samt hur problem kan lösas. Under kursens praktikdel tränar vi några av rapportföringens olika delar.

Läs mer om bruksgrenen rapport här: Rapport – Svenska Brukshundklubben och se en film om sporten här: Rapport – YouTube

Krav:
 • 2 förare per hund
 • Möjlighet och intresse av att träna mellan kurstillfällena
 • Hunden kan vara i bil i väntan på sin tur
Förkunskaper:
 • Hunden ska kunna hålla fokus på träning bland andra hundar
 • Hunden ska kunna springa ca 100 m mellan sina 2 förare utan påverkan av den som den springer mot
 • Båda förarna har grundläggande kunskaper om brukstävlande
Antal träffar:  3 kurstillfällen
Pris: 1600 kr per ekipage (2 förare+1 hund)

För att gå kursen krävs att båda deltagarna är medlemmar i Väsby eller Vällingby BHK

Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
https://brukshundklubben.membersite.se/
Du kan skapa ditt medlemskap efter du har fått bekräftelse att du har fått plats på kursen.

Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokal avgift.

Instruktörer: Emma Jansson och Jessica Brissman
Kursdatum 2023
 • Torsdag 9 mars, kl 19-21 (Vällingby BHK)
 • Söndag 12 mars, kl 14-17 (Väsby BHK)
 • Söndag 2 april, kl 9-15 (Anges senare)

Sluttiderna är ungefärliga.

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se


Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem . Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Läs mer under Medlem. Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i lokalklubb för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, samt kunna visa korrekta införseldokument (pass + vaccination/avmaskning som krävs från de landet hunden är importerat ifrån.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.