Träningsgrupper | Tävlings- och brukslydnad

Målgrupp: Träningsgrupp för dig som vill tävla tävlingslydnad eller bruks. För dig som vill bli en del av en träningsgrupp för brukslydnad/tävlingslydnad, få tips för din egen träning, men även har intresse att hjälpa dina träningskompisar utvecklas genom att ta en aktiv del i deras träning.

Vi kommer ha två grupper:

Grupp 1: Ekipage som har kommit igång med sin lydnadsträning (inga krav på tävlingsresultat)

Grupp 2: Ekipage som minst har blivit uppflyttad från startklass / appellklass

För båda grupperna gäller att du ska självständigt kunna planera din egen träning.

Mål: Att hitta träningskompisar och utvecklas som tävlingsekipage
Innehåll:

Träningsgrupperna träffas och tränar ihop på tisdagkvällar. Träningarna är inte instruktörsledda, men varje grupp kommer ha en sk. administratör som kommer hjälpa grupperna med startordning osv.

Vi kommer att träna en hund i taget. Det innebär att de andra hundarna kommer att vänta på sin tur i bil, inga hundar ska vänta vid sidan av plan.

Varje hund kommer att ha ca 20 min träningstid per kväll. Du kommer planera din egen träning skriftlig inför varje träningskväll (t.ex vilka övningar du vill göra den, vad du vill att dina träningskompisar tar fram t.ex koner, samt hur du vill att träningskompisarna hjälper dig (kanske vaktar belöningar, kastar belöningar med exakt rätt timing, skapar lite störningar under fokusövningar etc)

Både grupp 1 & 2 kommer ha en gemensam startgenomgång, där vi berättar lite mera i detalj hur träningarna rent praktiskt ska genomföras, vad du ska tänka på gällande din egen träning, men även hur du ska agera som som hjälpare när det är dina träningskompisars tur.

Båda grupperna kommer även ha en gemensam avslutning – något lite extra roligt utlovas!

Grupperna kommer även ha en gemensam Facebook-grupp, där det t.ex kommer event för träningar, startordning och scheman samt såklart kommer ni kunna starta diskussioner och planera träningsträffar utöver måndagar.

För att träningen ska bli lyckad för alla, är det viktigt att alla deltagare är villiga att ta en aktiv del i andras träning, med både pepp och hjälp!

Endast en person per hund – det går inte att byta förare mellan träningstillfällen
Även en hund per person – har du flera hundar får du välja vilken du tränar just i denna träningsgrupp.

Krav: – Du ska tävla för, eller planera att tävla för Vällingby BK
– Du behöver ha bil, eller annan lösning där din hund kan vänta på sin tur under träning (inga väntande hundar vid plan, hur tysta och stilla de än skulle sitta)
– Tillgång till Facebook.

Litteratur:-
Antal träffar  7
Pris:

  200 kr för VBK medlemmar

Instruktör: Inga instruktör, utan deltagarna i träningsgruppen hjälps åt
Kursdatum 2023

  Uppstart 17/8 (genomgång utan hundar)
  Träningar 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 19/9
  Avslutning 26/9

  Alla tillfällen är 18:30 – ca 20:30

Anmälan

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se


Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, samt kunna visa korrekta införseldokument (pass + vaccination/avmaskning som krävs från de landet hunden är importerat ifrån.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara mysigt att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.