Fokus & Samarbete

Målgrupp: Ekipage som vill förbättra samarbete och få tips på hur man lär sig att hitta ett fokus på träningsplanen. För hundar från 6 månader och uppåt.
Mål: Förbättrat samarbete mellan förare och hund och få din hund att skapa och bibehålla fokus vid träning.

Innehåll:

Kursen innehåller två delar – samarbete och fokus.

Vi börjar med gemensam teorikväll, där vi berättar mer om hur samarbete och fokus hänger ihop – hur det ena behöver det andra för att vi ska kunna träna våra hundar.

Din hund behöver se dig som en resurs eller en festplanerare. Du är den som har bjudit in din hund till en rolig fest – träningspasset, och nu måste du se till att din hund vill stanna kvar och inte dra vidare till en roligare fest.

Del 1: Samarbete
I den första delen av kursen kommer ni tillsammans med Petri utveckla era belöningar. Ett fungerande belöningssystem är grunden till all hundträning.

Del 2: Fokus
Under den senare delen av kursen kommer Jonna visa er övningar som hjälper till att träna hundens fokus. Tanken är att hunden ska komma till dig och fråga om uppgifter – inte att du måste övertala din hund att vilja vara med dig.

Övrigt:

– En förare per hund
– Vi kommer ofta träna en hund i taget, vilket innebär att din hund kommer att behöva vänta på sin tur ensam i bilen.

Litteratur:
Antal träffar  5
Pris:
 • 1750 kr för VBK medlem
 • Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
  https://brukshundklubben.membersite.se/

  Medlemskap kostar 610 kr.
  Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

 • 110 kr för medföljande tonåringar och vuxna inom samma familj
Instruktör: Petri Piironen, Jonna Vulkko & Sandra Lif
Kursdatum 2023:

4/5 Teori (inkl. en övning med hundarna. Hundarna får dock inte vara med under teorin, så vi får lugn och ro, utan väntar i bilarna).

11/5 Samarbete
25/5 Samarbete

1/6 Fokus
15/6 Fokus

Alla kurstillfällen är torsdagar kl 18:30–20:30

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.