Prova på Dogfrisbee

Endast reservplatser

Målgrupp: Hundar från ca 1 år.

Mål: Få testa på Dogfrisbee

Innehåll:

Vi har bjudit in Joanna Karjalainen från dogfrisbee.se att hålla ett prova-på tillfälle hos oss 3/9, så nu har ni chans att testa hundsporten Dogfrisbee.

Under dagen kommer Joanna kort gå igenom lite generellt om hur sporten ser ut, vilka olika grenar det finns, vad hund och förare måste kunna, skillnand på olika discar osv, och sedan kommer alla få testa lite grundarbete , och grepp/kast (nog kan man kasta frisbee, men vem vet att det finns olika sätt som backhand, floater & roller?)

Du kan läsa mer om sporten på eller kika på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Vqa1tioBzYM

Vem är Johanna:

“Jag som kommer till er heter Joanna och den första gången jag tävlade inom dogfrisbee var år 2007 i en av de första tävlingarna som organiserades i Polen, mitt hemland. Mitt hundäventyr började ungefär 2002, i många år höll jag på med bl.a. agility och professionell utställning av hundar men det är dogfrisbee som jag gillar mest. Jag har tävlat inom USDDN och UpDog-föreningar i Polen med mina border collies Rasta och Smok, nu tränar jag med min unga bc Dzik. Jag strävar efter ständig förbättring genom att gå olika kurser och seminarier inte bara inom själva dogfrisbee utan också inom andra discipliner och kompletterande aktiviteter såsom dogfitness. Just nu går jag också på en domarkurs inom UpDog.”

Litteratur:
Antal träffar  1
Pris:
 • 350 kr för VBK medlem
 • Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
  https://brukshundklubben.membersite.se/

  Medlemskap kostar 610 kr. Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr. Vänta gärna med att teckna medlemskap tills du har fått bekräftelse om kursplats.

Instruktör: Joanna Karjalainen
Kursdatum 2023:

Söndag 3/9 kl 9:30-12:00

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.