Coachningskurs med Frida Wallén

Vällingby BHK bjuder in till träning för Frida Wallén med upplägget en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp med fyra ekipage i varje. Kursen är två vardagar på dagtid. Varje grupp har 3,5 timmar per dag (fm eller em) och tiden delas lika mellan de fyra ekipagen. Under ”din” träningstid får du hjälp med de moment du själv valt, därför är det viktigt att ha tänkt igenom detta och lagt upp en plan innan kursen börjar. Under övrig tid går du med och tittar på de andra ekipagens träning medan din egen hund väntar i bilen/bur i klubbstugan. Du förväntas hjälpa övriga ekipage genom att ställa fram utrustning, stå som framåtsändandegrupp, agera störning etc.

Det kommer också att erbjudas åhörarplatser till dagarna. Passar dig som är nyfiken och vill lära dig mer, men till exempel inte uppfyller kurskraven. Inga hundar får följa med åhörarna utan de får stanna hemma eller vänta i bilen.

Deltar du med hund ingår också åhörarplats i den andra gruppen men du måste då meddela det innan.

Endast reservplatser med hund

Åhörarplatser finns till både grupper. Du kan såklart även anmäla dig till reservlistan med hund.

Målgrupp: För dig som minst har uppflyttningsresultat från appell/startklass och som tränar med sikte på de högre klasserna eller som har tävlat i de högre klasserna med tidigare hund.
Mål: Få individuella råd för fortsatt utveckling inom lydnad/brukslydnad samt samla tips från andra ekipages träning.
Krav för deltagande:
 • Du har tävlat appel/startklass och klarat uppflyttning till nästa klass.
 • Du tränar moment ur högre klasser.

eller

 • Du har tävlat i de högre klasserna med tidigare hund.

Hunden ska också kunna vänta i bilen eller i bur i klubbstugan under övriga deltagares träningstid. Inga hundar i publiken.

Pris: Plats i förmiddags- eller eftermiddagsgrupp med hund: 1 900 kr för VBK medlem

Åhörarplats i förmiddags- eller eftermiddagsgrupp: 600 kr för VBK medlem

Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här: https://brukshundklubben.membersite.se/

Medlemskap kostar 610 kr. Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr. Undantag är om du är medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs.

Vänta gärna med att teckna medlemskap tills du har fått bekräftelse om kursplats.

Instruktör: Frida Wallén, sundbergshundtjanst.se
Kurstider:
 • 1 november
 • 2 november

Förmiddagsgruppen 09:00–12:30 Endast reservplatser med hund
Eftermiddagsgruppen 13:30–17:00

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.