Agility nybörjare

Målgrupp: Denna kurs passar för dig som är nyfiken på agility, oberoende om du siktar på tävlingsbanor eller vill köra agility som en rolig vardagsaktivering med din hund.
Mål:  Lära grunder i agility (focus i hinderinlärning)
Innehåll:

Under kursen går vi igenom och testar alla agilityhindren, ger tips och råd hur man på ett säkert och roligt sätt lär in de olika moment som ingår agility. Kursen innehåller praktisk träning varvad med teori.

Första tillfället, måndagen 17/8 är teorikväll om belöningar, som är grunden till all hundträning. Detta tillfälle är gemensam för flera nybörjarkurser som startar under våren. Inga hundar kan tas med vid detta tillfälle.

Rekommenderas att gå Allmänlydandspass:Inkallning (8/8, kl 19:30-20:30, 50 kr) inför kursstart. Separat anmälan krävs för detta dock.

Krav:
  • Hunden ska ha fyllt 1 år vid kursstart
  • Hunden ska kunna jobba lös bland andra hundar samt komma på inkallning.
  • Endast en förare/hund.
  • Åldersgräns på förare 15 år
Litteratur: ”Agility Hinderinlärning: Grunder och små tips”, Mikaela Holegård samt regelbok för agility.
Antal träffar  9 (7 instruktörsledda, 2 träffar som träningsgrupp utan instruktör, men ”hemläxor”)
  • 1800 kr för medlemmar. Inkluderar litteratur
  • 2010 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2390 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)