Grundfärdigheter i bruks- och tävlingslydnad

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på lydnad/brukslydnad som tävlingsform men som inte påbörjat träning.
Mål: Kursens mål är att ge föraren kunskaper om bruks- och tävlingslydnadens grunder i form av belöningsutveckling och grundfärdigheter.
Innehåll:

Kursen innehåller teori och praktik kring belöningsutveckling och grundfärdigheter. Vi arbetar med att skapa ett belöningssystem för hunden och provar olika inlärningstekniker såsom shaping och lockande.

Med hjälp av hundens leklust, matgladhet och nyfikenhet jobbar vi med grundfärdigheter såsom exempelvis att hitta fotpostion, ingångar till vänster sida, apporteringens gripande, springa från och mot föraren, stadga – delar vi behöver för att senare kunna sätta ihop tävlingslydnadens alla moment.

Krav: En god relation mellan hund och förare samt tid och engagemang att träna mellan kurstillfällena.
Litteratur: Kurslitteratur i form av tidningsartiklar och hemsidehänvisningar
Antal träffar  5
  • 1600 kr för medlemmar.
  • 1810 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben