Specialsök/Nosework – nybörjare

Vill du ha en rolig aktivitet tillsammans med din hund, där hunden får använda sin fantastiska nos?

Under positiva former tränar vi hundarna att söka och hitta en i förväg bestämd specifik doft, exempelvis hydrolat med eukalyptusdoft.

Målgrupp: Hundar från 6 månader.

Mål: Efter avslutad kurs ska du ha fått grundläggande kunskaper i specialsök och nose work. Hunden ska efter avslutad kurs ha ett tydligt intresse för att leta efter den specifika doften och kunna hålla kortare fokus mot doftgömman.
Innehåll: Specialsökhundens arbete, hundens luktsinne och motivation, inlärning av doftämne, sökövningar (söka – hitta) inomhus och mot behållare, m.m. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar.

Vid de praktiska övningarna jobbar en hund i taget, gruppen tittar på och lär av det man ser.
Ev. kan din hund behöva ligga kortare stunder i din bil eller i en bur inne på klubben vid de praktiska övningarna för att inte störa den hund som jobbar. Träning mellan kurstillfällena.

Krav: Inga förkunskaper varken för dig eller din hund.
Litteratur:-
Antal träffar  6 kurstillfällen á 3 lektionstimmar
  • 1600 kr för medlemmar.
  • 1810 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2210 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: SBK Instruktör specialsök Irene Kron
Startdatum: Söndag 4/3 12.00 – 14.15
Övriga datum
  •  Sö 11/3
  • Sö 18/3
  • Lö 24/3
  • Sö 1/4
  • Sö 8/4
  • Alla dagar kl 12:00-14:15.