Specialsök/Nosework – fortsättning

Kursen vänder sig till dig som vill fortsätta att utveckla dina och hundens kunskaper i specialsök/nosework, har siktet inställt på tävling inom nosework eller ”bara” vill ha en rolig aktivering tillsammans med din hund.

Målgrupp: Hundar från ca 9 månader
Mål: Hunden ska efter avslutad kurs ha intresse för att leta efter doften i olika miljöer och kunna hålla fokus mot gömman.
Innehåll: Utomhus-, fordon-, behållar, och inomhussök. Sökstruktur, ”läsa” sin hund, nosework, m.m. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar, med tonvikt på praktiska övningar.

Vi kommer att hålla till både på klubben och i närområden för att få variation i träningen. En hund i taget jobbar och gruppen tittar på för att lära av det man ser. Du måste därför räkna med att ev. ha din hund i bilen kortare stunder för att inte störa den hund som jobbar. Träning mellan kurstillfällena.

Krav:
  • Nybörjarkurs i Specialsök eller Nose work
Litteratur:-
Antal träffar  6 kurstillfällen á 3 lektionstimmar
  • 1600 kr för medlemmar.
  • 1810 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2210 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)

Ev. liten kostnad för träningsmaterial (ex. hydrolat) tillkommer

Instruktör: SBK Instruktör specialsök Irene Kron
Startdatum: Söndag 29/4, klockan 13:00 – 15:15