Rallylydnad – nybörjare 2018

Målgrupp: Är du nyfiken på rallylydnad som hundsport men inte provat ännu är detta en kurs för dig
Mål:
Innehåll: Du och din hund ska tillsammans gå en bana med skyltar som bygger på lydnad. Här får man prata och visa hur mycket som helst som gör att hunden förstår vad den ska göra. Så kursen kommer att fokusera på ert samarbete och att ni har roligt tillsammans!

Det finns 4 olika nivåer i rallyn, man startar i nybörjarklass, som består av ca 30 skyltar, några nytillkommande också. Sen kommer fortsättningsklass, avancerad och mästarklass.

Vi kommer under kursen att gå igenom de viktigaste skyltarna som finns i nybörjarklassen. Eftersom nybörjarklassen innehåller hela 30 skyltar, kommer vi inte hinna gå igenom alla skyltarna ordentligt, utan fokuserar på de viktigaste av dem.

Måndagar kl 18:30 (från och med 30/4 – 28/5) under kursen är en gemensam träningskväll för kursens deltagare, utan instruktör, men med uppgifter som instruktören lämnar efter veckans kurstillfälle

Alla kursdeltagare är välkomna till 26/3 kl 19:00 är teorikväll om belöningar, som är grunden till all hundträning. Detta tillfälle är gemensam för flera nybörjarkurser som startar under våren. Inga hundar kan tas med vid detta tillfälle.

Krav:
Litteratur:  –
Antal träffar  6 kurstillfällen
  • 1400 kr för medlemmar.
  • 1610 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1990 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Brittis Andreasson
Startdatum: Torsdag 26/4 klockan 18.30 – 20.30
Övriga datum

• För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 590 kronor (Läs mer under Medlem)