Agility fortsättning

Målgrupp: Denna kurs passar för dig som har gått en nybörjarkurs, eller har motsvarande kunskaper och vill fortsätta träna agility.
Mål: Att lära sig handla (styra) hund igenom agilitybana
Innehåll: Vi fortsätter där nybörjarkursen slutade! Under kursen fokuserar vi på olika byten och tränar något längre och svårare kombinationer än under nybörjarkursen. Vi finslipar tidigare kunskaper, hur hittar vi snabbare vägar och jobbar med belöningsplacering. Kursen innehåller praktisk träning varvad med teori. Under kursen finns även två träningstillfällen utan instruktör, men ni kommer att få en uppgift att träna tillsammans vid dessa tillfällen.

För dig som inte har gått kvällen med belöningsteori under vårterminen (eller vill fräscha upp minnet), finns det “obligatorisk” teorikväll om “belöningsbaserad hundträning 17/8 kl 19:00 – 21:00. Vid denna kurstillfälle kan hundarna tyvärr inte följa med. Ingen separat anmälan behövs för teorikvällen.

Krav:
  • Nybörjarkurs eller motsvarande kunskaper.
  • Hunden måste ha fyllt 1 år
  • Hunden ska ha bra inkallningar och kunna arbeta okopplad nära andra hundar.
  • Egen träning mellan kurstillfällena
  • Minimiålder för förare 14 år & endast en förare/hund.
Litteratur:  Mikaela Holegård: Agility – Handling, + regelbok i agility
Antal träffar  8 (varav 2 träningstillfällen utan instruktör)
Pris: (inkl litteratur)
  • 1800 kr för VBK medlem