Introduktion till spår

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som vill lära dig och hunden lite mer om spår. Förberedelse mot tävling.
Mål: Att få tips om hur man lägger längre spår och även markeringar av spårapporter. Och början till uppletande.
Innehåll: Ett teoripass där vi går igenom vad man bör tänka på när man tränar spår. Vilken betydelse har vindar och olika terräng.  Övriga kurstillfällen kommer att vara ute i skogen/ängar. Vi kommer ha två gånger spår med instruktörer och en gång som ”kursare” tränar själva och sen en genomgång av spårträningen. Sen gör vi likadant en omgång till.
Krav:
  • Genomgången kurs där man har provat på spår.
  • Viljan att träna på egen hand eller ihop med kursare.
  • Spårsele plus spårlina minst 10 meter.
  • Att kunna ta sig till skogen med bil.
Litteratur:  Mail med länkar som man kan läsa och tips på böcker.
Antal träffar  9 varav första gången teori på klubben och två gånger utan instruktör. Även gå på Emma Janssons teorikväll om belöningar.
Pris: (inkl litteratur)
  • 1600 kr för VBK medlem
  • 1810 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2160 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)