Prova-på tävlings- och brukslydnad

Det går att tävla i lydnad! Är du nyfiken på hur det går till och hur man börjar träna är detta kursen för dig!

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på lydnad/brukslydnad som tävlingsform men som inte påbörjat träning.
Mål: Kursens mål är att ge föraren kunskaper om tävlingslydnadens grundfärdigheter.
Innehåll:

Med hjälp av hundens leklust, matgladhet och nyfikenhet jobbar vi med grundfärdigheter såsom exempelvis att hitta fotpostion, apporteringens gripande, springa från och mot föraren, stadga – delar vi behöver för att senare kunna sätta ihop tävlingslydnadens alla moment.

Krav: En god relation mellan hund och förare samt tid och engagemang att träna mellan kurstillfällena.
Litteratur: Kurslitteratur i form av hänvisningar till hemsidor och filmer
Antal träffar 3
  • 800 kr för medlemmar.
  • 1010 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1390 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Emma Jansson
Startdatum: Måndag 4/12 kl. 19-20.30
Övriga datum
  • Sön 10/12 kl 14-15.30
  • Mån 18/12 kl 19-20.30

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

• Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
  • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 590 kronor (Läs mer under Medlem)
  • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
  • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

• Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel (ej flexi-koppel).