Friskvård & fysträning – för ett aktivare hundliv!

Den 23 april gästas vi av Anna Larsson från 3vallare som håller föreläsningen “Friskvård & fysträning – för ett aktivare hundliv!”

Föredraget vänder sig till dig som funderar över följande frågeställningar:

• Vad är friskvård?
  • Behöver man verkligen fysträna en hund?
  • Räcker det inte med vanliga promenader?
  • Tänker du att det verkar svårt och krångligt att hinna med fysträningen utöver allt som du redan tränar med din hund?
  • Har du funderat på vad den hundsporten du valt ställer för krav på din hunds fysik?
  • Vill du få tips på enkla, effektiva övningar som du kan göra i vardagen?
  • Känner du att du kanske borde ta tag i fysträningen av hunden men att du inte vet vad du ska börja med och har svårt att komma igång?

Under föreläsningen kommer Anna att bland annat gå igenom:

• Enkla skadeförebyggande åtgärder i vardag och träning.
  • Vikten av uppvärmning, nedtrappning och återhämtning.
  • Hundens gångarter.
  • Kondition, styrka, smidighet, explosivitet, koordination, stabilitet, balans och hur man vet vad hunden behöver öva på.
  • Vad olika hundsporter kräver av hunden.
  • Tips på övningar hemma och utomhus.
Tid: Måndag 23 april kl 18.30-21.00
Plats: Vällingby BHKs klubbstuga
Pris: 200 kr för medlemmar i VBK,DTBK eller Sveriges Hundungdom, 250 kr för övriga

Inga hundar kan tas med in i klubbstugan under föreläsningen.

Om Anna Larsson

Anna har ett förflutet inom SBK som instruktör  och  agilityinstruktör  och är även utbildad klickerintruktör genom Canis. Anna fick sin första hund vid 12 års ålder och hennes inttesse för träning och tävling har lett till att hon genom åren provat på det mesta som rör hund. Med egna hundar har Anna tävlat i lydnad (championat), agility (klass III), vallning (IK 2), sök, spår, heelwork to music (SM, NM, EM & VM), freestyle (championat), rallylydnad (SM) samt utbildat en bevakningshund. Anna har ett intresse för fysträning för hund och hur vi på bästa sätt kan förebygga skador, få ut max av våra tävlingshundar och ge dem ett så långt aktivt liv som möjligt. Anna är utbildat friskvårdskonsulent för hund samt diplomerad hundmassör. Läs mer om Anna här.

studieframjandetAnmälan till föreläsningen sker genom formulär nedan. Efter några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.  Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Har du frågor, hör av dig till kurser@vallingbybk.se