Fortsättninsagility för ekipage med tidigare träningsvana

Målgrupp: Denna kurs passar för dig som har redan tidigare vana att träna hund (kanske lydnad, bruks eller rallylydnad) och vill utvecklas i agilityn.
Mål: Lära att handla i agilitybanan
Innehåll: Kursen riktar sig mot ekipage som är vana vid att jobba tillsammans, vilket innebär att tempo och nivån är högre än vid vanlig fortsättningskurs i agility.

Under kursen utvecklar vi vår handling och förståelse hur man på bästa sätt handlar sin hund igenom agilitybanan.

Kurstillfälle 1: Vad är snabbaste vägen & sättet att handa?
Kurstillfälle 2: ”Krångliga” svängar: (S-sväng, tysken, Jaakko)
Kurstillfälle 3: Kluringar (dolda tunnelingågar och att välja rätt hinder)

Krav:  Hunden ska ha fyllt 1 år vid kursstart
 Hunden ska kunna jobba lös bland andra hundar samt komma på inkallning.
 Endast en förare/hund.
 Åldersgräns på förare 14 år
Litteratur:
Antal träffar  3 kurstillfällen
  • 800kr för medlemmar.
  • 1010 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1410 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Jonna Vulkko
Startdatum: Torsdag 6/9 18:30-20:45
Övriga datum
  • Torsdag 13/9 kl 18:30-20:45
  • Söndag 23/9 kl 09:30 -11:45