Valpkurs

Målgrupp: Hundar från 3 månader
Mål: Att få grunderna så att vardagslydnaden blir roliga att träna och lära in. En stolt hundägare.
Innehåll: Vi kommer att gå igenom passivitet, vikten av belöningar, enklare inlärningar, så som inkallning, sitt, ligg, tycka det är kul att gå i koppel och hur man får valpen/hunden att tycka om hantering.

Vi kommer att jobba efter boken Bäst var-dag. Denna bok kom ut i handeln i höstas och vi läste den med ett leende på läpparna och kände igen oss i många beskrivningar.

Det du och din hund gör ofta det blir ni bra på.
.

Krav: Hela familjen är välkommen, men det är en i taget som hanterar hunden under kurstid. Dock vill vi, att alla medföljande tonåringar och vuxna blir familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information
Litteratur: Bäst Var-Dag av Maria Brandel & Siv Svensson samt Bäst-var-dag träningshäfte (ingår i kursavgiften)
Antal träffar  6
  • 1950 kr för VBK medlem
  • 2160 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2560 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
  • 110 kr för medföljande tonåringar och vuxna inom samma familj
Instruktör: Ulrika Grönman och Annika Hermodsson Hyltén. Båda Ulrika och Annika är SBK instruktörer.
Startdatum: Torsdag 29/8 kl 19:00-20:30
Övriga kursdagar:

Torsdag 5/9 kl 19:00-20:30
Torsdag 12/9 kl 19:00-20:30
Torsdag 19/9 kl 19:00-20:30
Lördag 28/9 kl 9:30-12:30
Torsdag 3/10 kl 19:00-20:30

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.