Träningsgrupp – Mot Startklass

Målgrupp: Ekipage som siktar mot start i startklass lydnad och har påbörjat lydnadsträningen, men är ännu inte helt färdiga med momenten som ingår.
Mål: Bli redo att starta i startklass i lydnad.
Innehåll: Träningsgruppen kommer tillsammans med varandra träna de olika momenten som ingår startklass.

Träningsgruppen kommer ha tillgång till en ”coach” via kursens Facebook-grupp, där ni kan ladda upp klipp och få hjälp och tips för er träning. Själva träningsträffarna är alltså inte instruktörsledda, men undantag två av tillfällen där ni kommer få tillgång till instruktör för rådgivning IRL.

Träningarna är planeras utifrån boken ”Mot startklass: Belöningsträna din hund för lydnadens startklass” som tar upp varje moment mycket pedagogiska och hjälper till ekipagen att sätta ihop de olika byggstenarna som krävs för en färdig moment. Deltagarna själva måste ta en aktiv roll i träningsplanering.

Målet är att ni tillsammans som grupp hjälper varandra att planera er träning och komma med tips och hjälpas åt. Kursen avslutas med en träningstävling.

Krav: Förkunskaper om lydnadsträning för att kunna fortsätta med självständig träning (kanske har du gått kurser som ”grundfärdighet i tävlingslydnad eller nybörjarkurs i tävlingslydnad)
Litteratur: Mot Startklass: Belöningsträna din hund för lydnadens startklass av Niina Svartberg & Kenth Svartberg (incl. kursavgiften
Antal träffar  
Pris:
 • 800 kr för VBK medlem
 • 1010 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
 • 1410 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Online-coach: Ni vår träffa dem vid första tillfälle
Startdatum: Måndag 25/3 kl 19:00 – 20:00 (planeringsdag, ingen hundträning)
Övriga kursdagar: 1/4
8/4
15/4
29/4
6/5
13/5
20/5
27/5
3/6
13/6 Träningstävling

Alla kurstillfällen (utöver planeringsdagen) kl 19:00-21:00

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se


Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem) Vid kurser där flera familjemedlemmar kan delta i undervisning vill vi, att även dessa skall vara medlemmar hos oss. När en familjemedlem är en fullbetalande medlem hos oss, kan vi erbjuda “familjemedlemskap” till de övriga. För närvarande kostar familjemedlemskap 110 kr.
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.