Träningsgrupp – Mot Startklass

Målgrupp: Ekipage som siktar mot start i startklass lydnad och har påbörjat lydnadsträningen, men är ännu inte helt färdiga med momenten som ingår.
Mål: Bli redo att starta i startklass i lydnad.
Innehåll: Träningsgruppen kommer tillsammans med varandra träna de olika momenten som ingår startklass.

Träningsgruppen kommer ha tillgång till en ”coach” via kursens Facebook-grupp, där ni kan ladda upp klipp och få hjälp och tips för er träning. Själva träningsträffarna är alltså inte instruktörsledda, men undantag två av tillfällen där ni kommer få tillgång till instruktör för rådgivning IRL.

Träningarna är planeras utifrån boken ”Mot startklass: Belöningsträna din hund för lydnadens startklass” som tar upp varje moment mycket pedagogiska och hjälper till ekipagen att sätta ihop de olika byggstenarna som krävs för en färdig moment. Deltagarna själva måste ta en aktiv roll i träningsplanering.

Målet är att ni tillsammans som grupp hjälper varandra att planera er träning och komma med tips och hjälpas åt. Kursen avslutas med en träningstävling.

Krav: Förkunskaper om lydnadsträning för att kunna fortsätta med självständig träning (kanske har du gått kurser som ”grundfärdighet i tävlingslydnad eller nybörjarkurs i tävlingslydnad)
Litteratur: Mot Startklass: Belöningsträna din hund för lydnadens startklass av Niina Svartberg & Kenth Svartberg (incl. kursavgiften
Antal träffar
  • 800 kr för VBK medlem
  • 1010 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1410 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Online-coach: Ni vår träffa dem vid första tillfälle
Startdatum: Måndag 25/3 kl 19:00 – 20:00 (planeringsdag, ingen hundträning)
Övriga kursdagar: 1/4
13/6 Träningstävling

Alla kurstillfällen (utöver planeringsdagen) kl 19:00-21:00

• För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem) Vid kurser där flera familjemedlemmar kan delta i undervisning vill vi, att även dessa skall vara medlemmar hos oss. När en familjemedlem är en fullbetalande medlem hos oss, kan vi erbjuda “familjemedlemskap” till de övriga. För närvarande kostar familjemedlemskap 110 kr.