Vardagslydnad

Endast reservplatser

Målgrupp: Hundar från ca 6 månader. Passar t.ex som fortsättning för en valpkurs, men även för ekipage med unghundar/vuxna hundar som vill förbättra sitt samarbete och kommunikation
Mål: Att inspirera hundägare till ökad hundkunskap och förståelse för den egna hundens personlighet. Främja god relation, tydlig kommunikation och kunskap om hundars motivationer.
Nå en god lydnad i vardagen. Kursen ska även inspirera till
fortsatt träning i vardagen.
Innehåll: Kursen innehåller både teoretiska och praktiska delar. Vi kommer bland annat att jobba med kontaktövningar, belöningar, sitt, sitt stanna kvar, ligg, inkallning och hundens hälsa. Vi kommer även att jobba med olika aktiveringsformer. Vi kommer jobba utifrån ekipagens förutsättningar.
Annat: Valpkurs eller liknande färdigheter.

Max 2 personer / hund så vi kan garantera att vi hinner svara på allas frågor. Vi vill, att även den medföljande personen (från tonåringar och uppåt) blir medlemmar hos oss.

Är de inte medlemmar sedan innan, kan de bli familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information

Litteratur:
Antal träffar
Pris:
 • 1800 kr för VBK / SHU medlem
 • 2100 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
 • 2410 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Emelie Kanrell (SBK Instruktör) & hjälpinstruktör Rosol Al Badrawi

Kursdatum:

Måndag 22/11 kl.19-20:30
Torsdag 25/11 kl.19 – 20.30
Måndag 29/11 kl.19-20:30 (Vällingby centrum)
Lördag 4/12 kl.9-10:30 (Vid Lövsta badet)
Måndag 6/12 kl.19-20:30
Lördag 11/12 kl.9-10:30

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se


Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem) Vid kurser där flera familjemedlemmar kan delta i undervisning vill vi, att även dessa skall vara medlemmar hos oss. När en familjemedlem är en fullbetalande medlem hos oss, kan vi erbjuda “familjemedlemskap” till de övriga. För närvarande kostar familjemedlemskap 110 kr.
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald inom 2 veckor från mottaget bekräftelse, men skall vara betalt senast innan kursstart vid anmälan/bekräftelsen senare än två veckor före kursstarten. Kursavgift återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.