Temakurs i Bruks: Budföring

Målgrupp: Ekipage som siktar på att tävla i bruks och har påbörjat lydnads- och spår eller sökträning och önskar introduktion till budföringsmomentet. Budföring ingår som ett av specialmomenten i bruksets två första klasser: appell och lägre.
Mål: Efter avslutad kurs har ekipagen god förståelse för hur budföring går till samt en samling verktyg för att självständigt kunna fortsätta sin träning.
Innehåll: Under kursens teoridel går vi igenom hur momentet budföring går till, hur du som förare ska och får agera under momentet samt hur du kan påbörja och komma vidare i träning.

Under kursens praktikdel tränar vi budföringens olika delar såsom stadga, hantering, lämna föraren och springa till föraren.

För de hundar som kommit lite längre i sin träning tränar vi vidare med exempelvis kommendering och/eller skytt (utan skott). Skott ingår i budföringens lägre klass men förekommer inte på kursen.

Krav: Hunden ska ha ett belöningsintresse samt komma på inkallning, en stor fördel är om hunden kan grunderna i omvänt lockande samt att ta en belöning på kommando. Föraren ska ha intresse för att tävla bruks och ha förståelse för grundläggande belöningsteknik.
Litteratur:  –
Antal träffar:  2 kurstillfällen
  • 600 kr för medlemmar.
  • 810 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1210 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Emma Jansson (SBK instruktör)

• Onsdag 9/10 kl 19:00-20:30 (teori)
  • Torsdag 10/10 kl 19:00-20:30 (praktik)

• Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. För att bekräfta din plats på kursen, skall kursavgiten vara betalt inom 14 dagar efter du har mottagit bekräftelse med betalningsinformation från oss, dock senast dagen innan kursstart vid anmälan senare än 14 dagar från kursstart. Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.