Temakurs i Bruks: Spårupptag

Målgrupp: Ekipage som siktar på de högre klasserna i bruksspår och vill komma igång med spårupptagsträningen inför klasserna högre och elit.
Mål: Efter avslutad kurs har ekipagen god förståelse för hur spårupptagen i högre klass och elitklass går till samt en samling verktyg för att självständigt kunna fortsätta sin spårupptagsträning.
Innehåll: Under kursens teoridel går vi igenom hur upptagsrutor ser ut på tävling, hur du som förare får agera under upptaget samt hur du kan påbörja träning av upptagen. Under kursens praktikdel testar vi några olika sätt att träna spårupptag.

Krav: För kursplats med hund måste hunden vara minst godkänd i appellklass spår. För kursplats utan hund måste deltagaren ha kunskap om tävlingsformen för bruksspår då det förutsetts att deltagarna vet hur en spårtävling i stort går till.
Litteratur:  –
Antal träffar:  2 kurstillfällen
Pris med hund:
  • 800 kr för medlemmar.
  • 1010 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1410 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Pris utan hund (observatör, skriv notis i “meddelande-rutan”):
  • 300 kr för medlemmar.
  • 510 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 910 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Emma Jansson (SBK instruktör)

• Onsdag 30/10 kl 19:00-20:30 (teori)
  • Söndag 3/11 kl 09:00-12:00 (praktik)

• Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. För att bekräfta din plats på kursen, skall kursavgiten vara betalt inom 14 dagar efter du har mottagit bekräftelse med betalningsinformation från oss, dock senast dagen innan kursstart vid anmälan senare än 14 dagar från kursstart. Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.