Grundfärdigheter i bruks- och tävlingslydnad

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som är intresserad av lydnad/brukslydnad som tävlingsform men som inte påbörjat träning.
Mål: Kursens mål är att ge föraren kunskaper om bruks- och tävlingslydnadens grunder i form av belöningsutveckling och grundfärdigheter.
Innehåll:

Kursen innehåller teori och praktik kring belöningsutveckling och grundfärdigheter.

Under den praktiska delen av kursen lär vi in grundfärdigheter med hjälp av hundens leklust, matgladhet och nyfikenhet. Dessa grundfärdigheter behöver vi för att senare kunna sätta ihop tävlings- och brukslydnadens alla moment. Kursen innehåller alltså inte inlärning av färdiga lydnadsmoment.

Som kursbok kommer vi att jobba utifrån Maria Brandels/Siv Svendsens “Bästa Starten”. Denna bok är även en värdefull handbok för er när ni efter kursen fortsätter att jobba vidare med era nyinlärda grundfärdigheter.

Kursen förutsätter egen träning mellan kurstillfällen. Kursen innehåller även schemalagda träningstillfällen utan instruktör där ni själva planera egen träning men har gruppen som träningskompisar. Till kursen hör en Facebook-grupp där ni kan dela era träningsframgångar och frågor mellan kurstillfällen, och där kursens instruktörer kan dela filmklipp och annat material.

Krav: En god relation mellan hund och förare samt tid och engagemang att träna mellan kurstillfällena.

Bil, eller att hunden ska kunna vänta tyst i bur i klubbstugan. Vi kommer träna i smågrupper och alla hundar kommer inte att få vara med på plan hela tiden, utan vi turas om.

Litteratur: Bästa Starten av Maria Brandel/Siv Svendsen (ingår kursavgiften)
Antal träffar 7 (5 x instruktörsledda & 2 x egen träning
Pris: 1700 kr för VBK medlemMedlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
https://brukshundklubben.membersite.se/

Du kan skapa ditt medlemskap efter du har fått bekräftelse att du har fått en plats på kursen.

Medlemskap kostar 610 kr.

Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr.

Instruktör: Emma Jansson & Jonna Vulkko
Datum hösten 2022 Måndag 10/10 – Belöningar
Måndag 17/10 – Följsamhet
Måndag 24/10 – Träningstillfälle utan instruktör
Måndag 31/10 – Fokus
Måndag 7/11 – Targets
Måndag 14/11 – Träningstillfälle utan instruktör
Måndag 21/11 Avslut

Alla kurstillfällen är måndagar kl 19.00 – 20:30

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se


Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. För att bekräfta din plats på kursen, skall kursavgiten vara betalt inom 14 dagar efter du har mottagit bekräftelse med betalningsinformation från oss, dock senast dagen innan kursstart vid anmälan senare än 14 dagar från kursstart. Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.