Information till medlemmar med anledning av Coronavirus coved-19

27.3.2020 meddela Svenska Kennelklubben sina nya åtgärder mot Covid-19. I meddelandet skrivs: “SKKs centralstyrelse uttalar att ingen klubborganiserad verksamhet ska genomföras av någon klubb inom SKK-organisationen. Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet eller utlandet.”

Det innebär att även vår verksamhet påverkas.

• Samtliga onsdagsträningar/ öppna träningar ställs in
• Samtliga tävlingar ställs in
• Fiket stänger
• Kursverksamhet kommer anpassas utifrån de gällande reglerna (max 10 personer, och kurserna hålls enbart utomhus). Är du anmält på en kurs hos oss, kommer du få vidare information via email.

Detta gäller till och med 31.5.2020. Vi fortsätter följa utvecklingen, och håller er uppdaterade.
Klubbområdet är öppen för egen träning, men påminner att det är ytterst viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Trots morgonen snöyra, är våren på ingång – och vi hoppas att ni alla håller er friska och kan njuta av vårsolen med era fyrbenta vänner.

Vid frågor, vänligen kontakta respektive sektor:
• Styrelse – ordforande@vallingbybk.se
• Kurser – kurser@vallingbybk.se

Här hittar du Svenska Brukshundklubben löpande information om åtgärder för att minska spridningen av covid-19.

————-

ÄLDRE UPPDATERINGAR

14.3.2020

Under lördagens förmiddag, 14/3, har Vällingby brukshunsklubbs styrelse haft ett extrainsatt möte med anledning av Coronavirus coved-19. Under detta möte beslöts följande:

– Söndagens Nosework-tävling, 15/3, kommer att genomföras med vissa justeringar. Endast den tävlande och verksamma funktionärer kommer att ha tillgång till stugan. Alla tävlande och funktionärer uppmanas ta med egen fika eftersom vi beslutat att inte ha någon servering. Handsprit kommer att finnas tillgänglig eftersom det inte finns rinnande vatten på klubben. Du som är anmäld till denna kommer att få mail från ansvarig.

– Voffeldagen, 21/3, ställs in

– Träningstävling lydnadsklass 3, 21/3, kommer att det ser ut nu att genomföras. Du som är anmäld till denna kommer att få mail från ansvarig.

– Pågående och kommande kurser samt tävlingarna 4 och 5 april kommer i skrivande stund att genomföras.

– Styrelsen följer kontinuerligt utvecklingen och nya beslut kan komma tas utifrån de beslut Folkhälsomyndigheten och regeringen tar.

Vi ber dig som vistas på klubben att följa råden från Folkhälsomyndigheten på www.folkhalsomyndigheten.se.

Vidare information från Svenska Brukshundklubben hittar du här: https://www.brukshundklubben.se/funktionar/klubb-organisation/forbund/nyheter/2020/03/nya-riktlinjer-med-anledning-av-corona/

Annika Hermodsson Hyltén