Vardagslydnad

Målgrupp: Hundar från 5 månader
Mål: Att få grunderna till en bra vardagslydnad och tycka det är kul att ha hund.
Innehåll: Kursen kommer innehålla några av de moment som är vanliga i vardagen för dig som är hundägare. Eftersom kursen endast har fyra tillfällen så kommer vi att lägga fokus på Gå fint i koppel, hundmöten och inkallning

På grund av restriktioner som följd av Covid-19 kommer vi inte kunna starta kursen med att ha ett längre teoripass inomhus, därför måste man gått kurs hos någon av brukshundklubbarna tidigare. Detta för att fått information allmänt om SBK:s organisation och de regler som gäller.

Restriktionerna pga Covid-19 gör också, att vi inte kan erbjuda möjlighet att varje hund har med sig flera personer än en förare. Skulle du vilja ha med en husse/matte till, hör av dig så kan vi dubbelkolla om vi har utrymme i anmälningar.

Dock vill vi, att alla medföljande tonåringar och vuxna blir familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information

Krav:
Litteratur:
Antal träffar  4
Pris:
 • 1200 kr för VBK medlem
 • 1410 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
 • 1810 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
 • 110 kr för medföljande tonåringar och vuxna inom samma familj
Instruktör: Ulrika Grönman & Rebecca Eriksson
Kursdatum: Torsdag 7/5 kl 19:00-20:30
Torsdag 14/5 kl 19:00-20:30
Torsdag 28/5 kl 19:00-20:30
Torsdag 4/6 kl 19:00-20:30

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.