Bruksgrunder för valpar & unghundar (spår)

Målgrupp: Hundar mellan 6 – 18 månader.

Mål: Att föraren har fått verktyg och inspiration att fortsätta träna med sin hund med sikte mot tävling.
Innehåll: • Lägga grunden för spår och uppletande (vindmarkeringar).
• Grunder i tävlingslydnad

Vi jobbar aktivt med att läsa oss det bästa sätt att belöna just din hund.

Man kommer att få träningsuppgifter mellan kurstillfällen. Förutsättningen för att få ut det mesta av kursen är att träna mellan kurstillfällen. Ekipage får träningsuppgifter mellan kurstillfällen

Som tävlingsgren kan endast renrasiga, registrerade hundarna starta i brukstävling. Har du en blandras eller en oregistrerad hund, är du självklart välkommen till kursen om du trots detta vill träna bruks.

Mer om bruks, och specialmoment spår kan du läsa hos SBK: https://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/bruksprov/spar/

Krav: Tillgång till bil för att kunna ta sig till skogen och där hunden kan vila under träning.
Litteratur:-
Antal träffar  7 kurstillfällen
  • 2400 kr för medlemmar.
  • 2610 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 3010 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Ulrika Grönman (SBK instruktör) & Rebecca Eriksson
Kursdatum
  • Onsdag 19/8 kl 18:30 – 21:00
  • Torsdag 3/9 kl 18:30 – 21:00
  • Torsdag 10/9 kl 18:30 – 21:00
  • Torsdag 17/9 kl 18:30 – 21:00
  • Lördag 26/9 kl 09:30 – 12:00
  • Lördag 3/10 kl 09:30 – 12:00
  • Lördag 10/10 kl 09:30 – 12:00
  • Sluttider är något flytande, när man sysslar med bruks går tiden ibland otroligt snabbt – så räkna med lite extra tid framför allt till de tillfällen vi är i skogen.

• Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor efter du har mottagit bekräftelsen att du har fått plats på kursen (vid kortare tid än två veckor före kursstart, skall kursavgiften betalas före första kurstillfället). Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.