Appellkurs (spår, budföring och lydnad)

Målgrupp: Ekipage som siktar på att tävla i bruks och önskar utvecklas inom appellklassens special- (budföring och spår) och lydnadsmoment.
Mål: Efter avslutad kurs har ekipagen god förståelse för vad som krävs för appellklass och en samling verktyg för att självständigt kunna fortsätta sin träning med sikte på en tävlingsstart!
Innehåll: Under kursens teoridel går vi igenom hur en appelltävling och de ingående momenten går till och hur inlärning av lydnadsmomenten och budföring påbörjas och vidareutvecklas.

Under kursens praktikdel tränar vi budföringens och lydnadens olika delar och använder dem i respektive moment. Vi ägnar de moment som inte ingår i lydnadens startklass extra uppmärksamhet (platsliggning, framförgående).

Under kursen spårdel fokuserar vi på att utveckla hundarnas spårförmåga i form av uthållighet och koncentration och arbetar bland annat med påsläpp och tävlingsrutiner.

Krav: Hunden ska ha belöningsintresse och visat intresse för personspår samt ha förståelse för några av de grundfärdigheter som vi bygger lydnadsmomenten på, exempelvis omvänt lockande, följsamhet och targets. Föraren ska ha siktet inställt på att tävla bruks och vara beredd att träna mycket mellan kurstillfällena. Tillgång till bil krävs för att kunna ta sig till skogen och där hunden kan vila under träning.
Antal träffar  10 kurstillfällen
  • 2800 kr för medlemmar.
  • 3010 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 3410 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Jan Eriksson (spår) och Emma Jansson (budföring och lydnad)
Kursdatum
    • Mån 14 sept kl 19-20.30, Introduktion
    • Mån 21 sept kl 18-21, Spår
    • Mån 28 sept kl 19-20.30, Lydnad
    • Sön 4 okt  kl 15-18, Spår
    • Mån 12 okt kl 19-20.30, Lydnad
    • Sön 18 okt  kl 15-18, Spår
    • Mån 26 okt kl 19-20.30, Lydnad
    • Sön 1 nov  kl 15-18, Spår
    • Mån 9 nov kl 19-20.30, Lydnad
    • Sön 15 nov  kl 15-18, Avslutning

Sluttider är något flytande, framförallt under spårtillfällena.

För denna kurs gäller ej ”Först till kvarn” utan ekipagen kommer att väljas ut beroende på förkunskaper och ambitioner, beskriv detta kortfattat i din anmälan. Vi utgår från att du avser tävla för Vällingby bhk och ser därför gärna att du redan vid anmälan är medlem hos oss. Anmälan görs senast 5 sept genom formulär nedan och efter några dagar  meddelas vilka ekipage som får plats på kursen. När din plats bekräftas, får du instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

• Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor efter du har mottagit bekräftelsen att du har fått plats på kursen (vid kortare tid än två veckor före kursstart, skall kursavgiften betalas före första kurstillfället). Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.