LydnadsTema: Gruppmoment

Målgrupp: Ekipage med tävlingsambitioner i tävlingslydnad & bruks
Mål: Att ekipage får kunskap, inspiration och tips att fortsätta träna inför tävlingsmässigt, stabil platsliggning
Innehåll: Tematillfälle i gruppmoment med fokus på hur gruppmomenten går till i de olika klasserna i brukslydnad och tävlingslydnaden. Vi går igenom olika inlärningssätt och förberedelser för att få till en stabil platsliggning på tävling. Tematillfället passar dig som har tävlingsambitioner i bruks- eller tävlingslydnaden. Du behöver inte ha påbörjat din tävlingskarriär men har som mål att göra det i framtiden.
Krav: Du ska kunna ha din hund lös och den ska komma vid inkallning
Stadga: Hunden kan sitt/ligg kvar
Tävlingsambitioner
Din hund behöver gilla någon form av belöning
Endast 1 förare / hund
Litteratur:
Antal träffar
  • 400 kr för VBK / SHU medlem
  • 610 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1010 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Kursledare: Malin Bouvin & Bettina Klinke

Kursdatum:

22/10 teori i klubbstuga, 19-21 (utan hund)
Under den teoretiska delen går vi igenom gruppmomenten i bruks- och tävlingslydnadens olika klasser. Vi tittar på olika typer av inlärningsstilar och förberedelser. Kursdeltagarna kommer att få dela med sig av sina egna erfarenheter och funderingar. Till nästa tematillfälle förväntas deltagaren ha genomfört en uppgift

29/10 praktik på VBK, 18.30-21 (med hund!)
Under den praktiska delen utgår vi från uppgiften som deltagarna gjort. Varje ekipage kommer få egen tid för att praktiskt prova på inlärning av gruppmoment utifrån det ekipagets förutsättningar.