Tävlings/Brukslydnadsdag

Stora lydnadsträningsdagen inför vintersäsongen! Passar dig som tränar tävlings/brukslydnad oavsett nivå. Perfekt tillfälle att lära känna nya träningskompisar, träna med nya personer som störning och få tips.

Detta är dock inte ett kurstillfälle, utan kräver förkunskap av föraren att denne själv kan planera sin egen träning och är förberedd att aktivt delta i kompisarnas träning. Din hund kan däremot vara en nybörjare.

När: 7/11 kl 9:00
Pris: 100 kr (inkl. lunch)

Upplägget: Vi kommer dela oss i grupper av fyra ekipage i varje, och då kommer man träna i sin grupp under dagen. Vi tränar en hund i taget, och det får endast vara en hund på plan (per grupp). De väntande hundar måste antingen vänta i bilen, alternativt i klubbstugan, medan alla förare förväntas vara på plan och hjälpa ekipaget som tränar.

Varje hund får 15 min träningstid, och vi kommer göra två pass (total träningstid 30 min).
Föraren ska ha skriftligt planerat båda träningspassen. Vad man vill träna och vad behöver man få hjälp med (t.ex hjälpa att se korrekt kryp, hjälpa med belöning, lägga ut saker etc).

Samling kl 9:00 Delning av grupperna & genomgång av dagens träningsplaner

Vi avslutar kring kl 12:00 med gemensam lunch & genomgång om dagen.

Krav:

Du ha påbörjat lydnadsträning med sikte mot tävling, är en champion – eller något däremellan

Du har glatt sinne och är redo att engagera och hjälpa till när det är andras tur att träna

Du har en bil där hunden kan vänta mellan sina pass (alternativ i stugan) – inga väntande hundar får vara på plan.

Du är medlem hos VBK

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med vidare instruktioner. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.