Introduktionskurs i specialsök

Målgrupp: Kursen riktar sig till de ekipage som är intresserade av att göra prov i SBK specialsök (röd kong). Det finns möjlighet att till reducerat pris delta på kursen som observatör (utan hund).
Mål: Att deltagarnas hundar kan grunderna i markering, vilket innebär att hunden kan peka mot leksaken kong minst 5 sekunder och att ekipagen har fått påbörja målbildsträning med små doftbilder för att länka markering till sökarbete.
Innehåll: Kursen är en introduktionskurs i specialsök med inriktning mot SBK prov i specialsök. Fokus under kursen kommer att ligga på att lära in markering som är sluthandlingen på sökarbetet. Via markeringen länkar man sedan in själva sökarbetet. Måldoft är Kong Classic (röd kong) från Kong Company.
Krav: Inga förkunskaper varken för dig eller din hund men det underlättar om hunden tycker om att leka, egen träning krävs mellan kurstillfällena.
Antal träffar  3 kurstillfällen
Pris med hund:
  • 1500 kr för medlemmar.
  • 1710 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2110 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Pris utan hund:
  • 500 kr för medlemmar.
  • 710 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 1110 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Maria Gabrielsson, SBK Lärare i specialsök
Kursdatum
    • Torsdag 5/11
    • Torsdag 19/11
    • Torsdag 3/12

Alla dagar kl 18:30-20:30

Om Maria

Maria har lång erfarenhet av träning av brukshundar och tjänstehundar. Hon är SBK instruktör, Noseworkinstruktör, lärare i specialsök via SBK och dessutom domare klass 1A inom SBK och domare i Nose Work. Maria har själv två schäfrar.

Maria är utbildad beteendevetare från Stockholms Universitet och har arbetat inom försvaret, polisen och under 15 år som hundförare på Securitas. Sedan 2014 driver hon sitt eget utbildningsföretag med fokus på Nose Work och specialsök.

• Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor efter du har mottagit bekräftelsen att du har fått plats på kursen (vid kortare tid än två veckor före kursstart, skall kursavgiften betalas före första kurstillfället). Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.