Vardagslydnadkurs

Målgrupp: Hundar från ca 6 månader.
Mål: Att inspirera hundägare till ökad hundkunskap och förståelse för den egna hundens personlighet. Främja god relation, tydlig kommunikation och kunskap om hundars motivationer.
Nå en god lydnad i vardagen. Kursen ska även inspirera till
fortsatt träning i vardagen.
Innehåll: Kursen innehåller både teoretiska och praktiska delar. Vi kommer bland annat att jobba med kontaktövningar, belöningar, sitt, sitt stanna kvar, ligg, inkallning och gå fint i koppel. Vi kommer även att jobba med olika aktiveringsformer. Vi kommer jobba utifrån ekipagens förutsättningar.

På grund av Covid-19 kommer vi inte ha några teoripass inomhus utan all aktivitet kommer ske utomhus. För att minimera personer på plats, skulle vi gärna se till att de endast är hunden och en förare med. Finns det önskemål att ta med en till husse/matte på kursen, skriv detta i kommentarerna vid anmälan.

Krav: Valpkurs eller liknande färdigheter.

Alla medföljande tonåringar och vuxna blir familjemedlemmar hos oss. Familjemedlemskap kostar 110 kr och kräver att en av familjen har ett ordinarie medlemskap hos oss. Skriv gärna i kommentarer vilka familjemedlemmar kommer att följa med, så återkommer vi med mera information

Litteratur:
Antal träffar
Pris:
 • 1800 kr för VBK / SHU medlem
 • 2100 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
 • 2410 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Ulrika Norell (SBK Lärare & Instruktör)

Kursdatum:

Tisdag 3/11 kl 18:30-20:00
Lördag 7/11 kl 12:00-13:30
Tisdag 10/11 kl 18:30-20:00
Tisdag 17/11 kl 18:30-20:00
Lördag 21/101 kl 10:30-12:00
Tisdag 24/11 kl 18:30-20:00

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se


Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Har du Yahoo-mailadress? Efter du har fyllt formuläret, skicka gärna ett separat mail till kurser@vallingbybk.se att du har skicka in anmäla. Vi har lite strul med anmälningar med yahoo-adresser och de skickas inte videra från hemsidan till mailkorgen (anmälan kommer fram till systemet – men vi riskerar att missa detta.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.