Bruksgrunder, fortsättning

Målgrupp: Hundar från ca 1 år

Mål: Att föraren har fått verktyg och inspiration att fortsätta träna med sin hund med sikte mot tävling.
Innehåll: Kursupplägget tar vid där den första kursen slutade. Ni kommer att räffa Ullis Grönman och Rebecca Eriksson (och en special guest star) under fyra tillfällen, uppdelade från mitten av november till början av januari, vilket ger er generöst tid att träna mellan kurstillfällen.

Precis som vid grundkursen, kommer vi jobba med en hund i taget. Detta innebär, att ni behöver kunna lämna hunden till bilen / buren medan ni väntar på er tur. Alla tittar på och lär av varandra (utöver nästa ekipage som värmer upp) och vi kommer att köra med klocka så alla får samma tid.

Krav: Tillgång till bil för att kunna ta sig till skogen och där hunden kan vila under träning.

Grundläggadne kunskap och påbörjat träning för brukslydnad och spårarbete

Litteratur:- Bästa starten av Maria Brandel samt tillhörande checklistorna (ingår inte i kursavgiften)
Antal träffar  4 kurstillfällen
  • 1400 kr för medlemmar.
  • 1610 kr för dig som är medlem i annan lokal- eller rasklubb under Svenska Brukshundklubben
  • 2010 kr för icke-medlem (då ingår ett års medlemskap i VBK)
Instruktör: Ulrika Grönman (SBK instruktör) & Rebecca Eriksson
Kursdatum
    Söndagen den 15 november kl 09.00-13.00
    (ta med lunch)
    Vi kommer att prata om den viktiga leken och hur man kan bygga vidare med den.
    Petri Piironen kommer hålla en teoripass om ”hur leker du med din hund”. Efter teorin kör vi ett kort pass med varje hund
    Vi kommer att vara på klubben. Till detta tillfälle behöver du ha med din hunds allra roligaste och bästa leksaker.

Torsdag den 26 november kl 18.30-20.30.
    Fokus I brukslydnad. På klubben.

Lördag den 12 december kl 09.30- ??
    Spår & lydnad. Vi planerar detta tillfälle gemensamt under kursen. Vi kommer att vara ute i skogen denna lördag.

Lördag den 9 januari kl 09.30-12.30.
    Avslutning med brukslydnad. På klubben.

Sluttider är något flytande, när man sysslar med bruks går tiden ibland otroligt snabbt – så räkna med lite extra tid framför allt till de tillfällen vi är i skogen.

• Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor efter du har mottagit bekräftelsen att du har fått plats på kursen (vid kortare tid än två veckor före kursstart, skall kursavgiften betalas före första kurstillfället). Kursavgiften återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.