Utifrån skärpta allmänna råd Covid-19

Från och med den 29 oktober infördes skärpta allmänna råd i Stockholms län utifrån ökad smittspridning av Covid-19. Dessa ska gälla i 3 veckor framåt till att börja med. SBK och SKK har inte ändrat sina riktlinjer men betonat att det är viktigt att följa de nya skärpta råden från folkhälsomyndigheten. De nya skärpta råden går att läsa här:
Utifrån detta har styrelsen beslutat att:
  • Medlemsmötet med fyllnadsval den 11 november blir tyvärr inställt. Vi är ledsna för att det varit många turer fram och tillbaka med fyllnadsvalet under året, men vi behöver sätta riktlinjerna och vår allas hälsa i första rummet. Tyvärr är inte ett onlinemöte ett alternativ utifrån de riktlinjer som SBK har angående om hur det behöver genomföras, ett onlinemöte är i sådana fall aktuellt till årsmötet men som förhoppningsvis kan äga rum fysiskt. Den informationen som skulle kommit ut på medlemsmötet kommer komma ut som ett informationsbrev via mail. Fyllnadsvalet kommer äga rum på årsmötet.
  • Kursverksamheten kommer fortsätta men tryggas upp så mycket som det går. Exempelvis att vara utomhus i den mån det går, handsprit och hålla avstånd. Självklart kommer det gå att få återbetalning om man är sjuk, i riskgrupp eller orolig. Det är även viktigt att instruktörerna känner sig trygga och vill genomföra sin kurs/kurser.
  • På våra planer tränar vi enbart om vi är friska. Kom ihåg att hålla avstånd.
  • Angående tävlingar behöver vi göra individuella bedömningar. Först ut är ett inplanerat doftprov i Nosework som kommer bli av då de kör en i taget inomhus. Viktigt att hålla avstånd, handsprit används och att funktionärerna känner sig trygga. Självklart kommer det gå att få återbetalning om man är sjuk, i riskgrupp eller orolig.
  • Julbord och julbrunch kommer ställas in i år. Vi får istället försöka göra något roligt till våren beroende på hur läget är då.
Vid tankar, funderingar eller oro får ni jättegärna höra av er till ordforande@vallingbybk.se eller sekreterare@vallinbybk.se. Vi får hjälpas åt att hålla ut och göra det bästa av situationen vi är i.
Hälsningar Styrelsen VBK