Föreläsning: Lugna ner och stressa ur med Linda Atmer

Lugna ner dig! Stressa ur dig!

Ett föredrag om hur vi kan kombinera passivitet och aktivitet genom avslappning och lek

Innehåll:

Ett vanligt problem som hundägare upplever är att hunden lätt stressar upp och har svårt att stressa ner. Vad beror det här på?

Och hur kan vi som hundägare hjälpa våra hundar att komma ner i varv när de väl varvat upp?

Är lugn alltid det bästa – eller kan hundar också behöva få blåsa ur sig och känna?

Det är precis detta det här föredraget kommer att handla om.

Linda Atmer, som håller föredraget, kommer dessutom att prata om hur leken kan hjälpa våra hundar med stresshanteringen och hur leken kan hjälpa hundar att uttrycka, lära känna, hantera och bearbeta sina känslor på ett lekfullt sätt.

Om Linda Atmer: Linda Atmer har sedan 15 år tillbaka drivit hundföretaget HundTänk baserat i Stockholm. Hon har en magisterexamen i biologi, och jobbar idag heltid som hundpsykolog, hundinstruktör och hundkonsult.

Linda har ett extra stort intresse för etologi och i synnerhet hundars beteenden, berikning och välfärd. En av de viktigaste bitarna i hunderiet är att låta hundar får vara hundar och med det få utlopp för sina beteende- och känslobehov.

Observera att denna kväll är inte inte möjligt att ta med sin egen hund, inga hundar är alltså välkomna till stugan så vi kan njuta av föreläsningen i lugn och ro.

När  10 Juni 2023 kl 13:00 – 15:30
Pris:

  300 kr för VBK medlem

  350 kr för andra medlemmar inom SBK
  400 kr för dig som inte är medlem inom SBK

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Importerade hundar som varit i landet under 1 år, skall även kunna redovisa korrekta införseldokument (t.ex pass och vaccinationer/avmaskning enligt införselregler)

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.