Föreläsning: Specialsök som officiell sport med Maria Gabrielsson

Innehåll:

Specialsök blir en officiell sport i november i år och för att fira detta har vi bjudit in Maria Gabrielsson att hålla en föreläsning hos oss. Hon kommer att berätta mera om specialsök, dess regelverk och gå igenom hur de olika delarna som bedöms inom specialsök och hur domaren tänker vid bedömning.

Föreläsningen passar dig som redan har kommit igång med specialsöksträning, som för dig som är nybörjare och nyfiken på att veta mer om sporten.

Observera att egna hundar får stanna hemma den här kvällen. Inga hundar få medtas till klubbstugan.
Den här föreläsningen ingår som del i kurserna “Specialsök, nybörjare” och “Specialsök 2” som startar under augusti/september iår. Är du deltagare till en av dessa kurser, behöver du alltså inte skicka separat anmäla till denna föreläsning.

Om Maria Gabrielsson:

Maria Gabrielsson har lång erfarenhet av träning med brukshundar och tjänstehundar. Hon är SBK instruktör, Noseworkinstruktör, lärare i specialsök via SBK. Är dessutom domare klass 1A inom SBK och domare i Specialsök.

Utbildad beteendevetare från Stockholms Universitet.

Arbetat inom försvaret, polisen och sedan många år inom den grafiksa branchen där hon arbetade till största delen med kunder och återförsäljare som fanns runt om hela världen. Efter dessa år sadlade hon om och började som hundförare på Securitas, vilket gjordes under ca 15 års tid.

Sedan 2014 driver hon sitt egna lilla utbildningsföretag och största delen ligger på nosarbete i form av specialsök och spår. Hon har själv två schäfrar.

När  31 Augusti 2023 kl 19:00 – ca 20:30
Pris:

  50 kr för VBK medlem

  100 kr för andra medlemmar inom SBK
  150 kr för dig som inte är medlem inom SBK

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • Importerade hundar som varit i landet under 1 år, skall även kunna redovisa korrekta införseldokument (t.ex pass och vaccinationer/avmaskning enligt införselregler)

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.