Grunder i Startklass & Appellklass

Endast reservplatser

Målgrupp: Ekipage som har som mål att tävla lydnad eller bruks och har god allmänlydnad samt kan jobba med hunden lös bland andra hundar när man tränar. Du har ett bra belöningssystem med din hund. Hundar från ca 9 månader.

Mål: Få verktyg för fortsatt träning mot tävlingsstarten.

Innehåll:

Vi kommer att jobba med inlärning av moment, delar och kedjor, lägga banor. Vi kommer jobba med moment och grundfärdigheter för startklass i tävlingslydnad och brukslydnad i appellklass.

Vi börjar med ett teoritillfälle på klubben.
Sedan fortsätter kursen med att varannan vecka träffar ni instruktörerna Rebecca och Ulrika och går igenom nya moment – och varannan veckar har ni förbokat träningstillfälle med gruppen, då ni träffast utan instruktör och hjälper varandra att träna de övningar/moment ni dittils har gått igenom.

För att du ska kunna få mest ut av kursen, behöver du vara engagerad och vara redo att vara lägga tid på träning mellan kurstillfällen.

Övrigt:

– Du och din hund behöver ha bra samarbete och din hund ska ha förväntan på sin förare när de ska jobba.
– Du ska vara förberedd att träna mellan kurstillfällena

Litteratur:
Antal träffar  10
Pris:
 • 2100 kr för VBK medlem
 • Medlemskap hos Vällingby Brukshundklubb krävs. Är du ännu inte medlem, kan du teckna ditt medlemskap här:
  https://brukshundklubben.membersite.se/

  Medlemskap kostar 610 kr. Du som redan är medlem i en annan lokal- eller rasklubben under SBK behöver inte betala förbundsavgift, utan betala bara lokalavgift 210 kr. Vänta gärna med att teckna medlemskap tills du har fått bekräftelse om kursplats.

Instruktör: Rebecca Eriksson & Ulrika Grönman
Kursdatum 2023:

24/8 Teori
7/9 Med instruktörer
14/9 Träningskväll med gruppen
21/9 Med instruktörer
28/9 Träningskväll med gruppen
5/10 Med instruktörer
12/10 Träningskväll med gruppen
19/10 Med instruktörer
26/10 Träningskväll med gruppen
2/11 Med instruktörer

Alla kurstillfällen är torsdagar kl 19:00–20:30

Anmälan

Anmälan till kursen sker genom formulär nedan. Efter någon/några dagar får du en bekräftelse med instruktioner för hur du ska betala kursen. Anmälan anses inte komplett förrän betalning skett.

Glöm inte att anmäla personen som kommer vara huvudföraren på kursen (anmäler du t.ex en annan familjemedlem, skriv in dennes information). Medföljande familjemedlemmar ska också vara medlemmar hos oss. De kan t.ex bli familjemedlemmar. Skriv deras information (namn, personnummer och mailadress) i textrutan här nedan.

Om du inte hör från oss på en vecka, skicka ett mail till kurser@vallingbybk.se

Med min anmälan ingår jag ett avtal med Vällingby BHK som innebär att jag godkänner att ovanstående uppgifter används inom VBK och för registrering av medlemskap hos Svenska Brukshundklubben.

Allmänt om våra kurser

 • Alla våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län
 • För att gå på kurs hos oss måste du vara medlem i Vällingby BK. Medlemskapet betalas enklast in tillsammans med kursavgiften. Årsavgiften för fullbetalande medlem är för närvarande 610 kronor (Läs mer under Medlem)
 • Undantag är om är du medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Då behöver du inte lösa medlemskap i VBK för att gå kurs
 • Eftersom det är många som vill delta i våra kurser är anmälan till kurs bindande. Kursavgiften skall vara betald senast 2 veckor innan kursens början och återbetalas inte annat än vid sjukdom eller olycksfall. Dock, om du ångrar dig inom 14 dagar från att vi bekräftat din anmälan kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.
 • Din hund måste vara vaccinerad mot valpsjuka, HCC och parvovirus under hela kursen. Ta med vaccinationsintyg och visa vid kursstarten.
 • ID-kontroll kommer att genomföras på alla hundar vid kursstart
 • Om din hund är importerad måste den vara minst sex månader gammal, ha vistats i landet tre månader, samt vara vaccinerad och märkt.

Annat som kan vara bra att tänka på

 • Vi är till största del utomhus på våra kurser. Kursen blir betydligt roligare om du är varm och torr.
 • Ta alltid med dig ordentligt med gott godis till hunden, roligaste leksaken och vanligt koppel  (ej flexi-koppel).
 • Det är inte säkert att du alltid kan ha din hund vid din sida. Ibland måste den kanske vänta i bilen, i en bur i klubbstugan eller vid ett träd (men självklart lämnar vi dem inte helt ensamma i skogen)
 • Ta med ordentligt med vatten till hunden (vi saknar rinnande vatten i klubbstugan)
 • I klubbstugan finns café och toaletter. Om vi ska ut i skogen kan det vara bra att ta med fika till dig själv.

Har du frågor om kursen, hör av dig till kurser@vallingbybk.se

Comments are closed.